torsdag den 20. september 2012

Tre skrækfilm, der havde samlet støv på hylden

Det er underligt, at nogle film kan føles lidt som en pligt at se - også selv om det måtte være gode film. Men sådan kan jeg godt have det med nogle gysere, der i lidt for mange måneder får lov til at stå på hylden, fordi jeg ikke har planer om at anmelde dem her på bloggen og fordi der er så meget andet, jeg hellere vil se. Men de seneste tre aftener har jeg fået tygget mig igennem tre af disse "pligt-gys" og det har samlet set været en OK oplevelse.

SPIDER BABY OR, THE MADDEST STORY EVER TOLD fra 1968 af Jack Hill er en grotesk og vanvittig skræk-komedie, der er en Kultfilm med stort K. Skæv, mærkelig og underholdende. AUDREY ROSE fra 1977 af Robert Wise er baseret på en roman af Frank De Felitta og er en temmelig kedsommelig reinkarnations-fortælling, der dog byder på hæderlige skuespilpræstationer og et godt score af Michael Small. Og PATRICK fra 1978 af Richard Franklin er en fascinerende og bizar film om usædvanlige kræfter. Den er dog lidt for lang.

Har du også film liggende, du ikke kan få taget dig sammen til at se?

8 kommentarer:

 1. Det har jeg haft førhen, men er begyndt at købe dem som jeg ved er gode og de er som regel A film og ikke små B film, for det er tit dem som man glemmer da de ikke altid er ret gode pga deres lille budget. Men den film Dead blessing er faktisk en god lille B film

  SvarSlet
 2. Fik langt om længe taget mig sammen til at se HARD CANDY, som har stået på min hylde i omkring 2 år - og den burde jeg ha' set noget før, for den var sgu' god!
  PATRICK står også og samler støv i et af 3 australske bokssæt med Ozploitation film, som jeg aldrig er blevet færdig med. Men det er jo altid godt at have noget til en regnvejrsdag (og ironisk nok løber regnen ned af vinduerne her lige nu, så måske skulle man gå ind i arkivet og gribe en film?)

  SvarSlet
 3. Efter få tryk på nogle taster kan jeg se, at jeg pt har 331 usete film stående. Det ældste af disse indkøb er fra 2002 - ti år på hylden uden en eneste kigning!
  Morten

  SvarSlet
  Svar
  1. 331 usete film? Wow! Lige nu har jeg omkring 10. Til gengæld har jeg planer om at skrive om de fleste af dem, så det er selvfølgelig også en presballe.

   Slet
 4. Nu er det bestemt ikke for at starte en ophedet debat, men at lowbudget-film skulle være dårlige, fordi de ikke har råd til at lave en ordentlig film, er altså noget vrøvl, hvis man spør' undertegnede.

  Tusindvis af film på store budgetter er noget argt lort, selvom de havde store budgetter til i teorien at lave noget ordentligt. Og omvendt er rigtig, rigtig mange film på små budgetter rigtig gode, netop FORDI de blev lavet for små penge og fordi filmskaberne godt vidste, at de var nødt til at lave en god film, eftersom de ikke kunne sælge den på flotte special-effects og dyrt udstyr. NIGHT OF THE LIVING DEAD er fx lavet for meget små penge og det er en kanon film.

  SvarSlet
 5. Jack, jeg kunne ikke være mere enig. Af de mange film jeg endnu ikke har fået set, er en meget stor del også typisk hypede Big budget-produktioner. Et beskedent budget kombineret med evner og visioner giver ofte den bedste film. Evil Dead er også et glimrende eksempel.

  Morten

  SvarSlet