onsdag den 24. oktober 2012

Der er uhyggeligt mange penge i Halloween

Still fra HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH.
Det kan godt være, at mange danskere har det underligt med der Halloween, der stille og roligt er ved at bide sig fast som en tradition her i landet. Om det så er fordi butikskæderne presser på, så de kan få langet nogle flere varer over disken, er måske en mistanke, mange har. Men der er i hvert fald penge i Halloween, mange penge! Det viser tal, som den amerikanske TV-kanal og online-portal FEARnet har samlet.

I 2011 brugte amerikanerne for 40 milliarder kroner på Halloween-relaterede effekter og events. Det er mere end dobbelt så meget som i 2005, hvor tallet var knap 19 milliarder kroner. Så finanskrisen betyder ikke noget, når det gælder årets største gys og gru-dag. En god portion af de mange penge vil blive brugt på kostumer til børn, voksne og kæledyr, men også slik-producenterne i USA har noget at fryde sig over. 23 procent af deres årlige salg sker i forbindelse med Halloween. Jo, der er uhyggeligt mange penge i Halloween.

12 kommentarer:

 1. Man undrer sig over de mange danske butiksindehavere, der ikke kan finde på andet end at starte julesalget i starten af oktober.

  SvarSlet
 2. Også Tivoli scorer en del ekstra på Halloween (og fred være med det, man vælger jo selv...) Men altså, de har et haunted house i år: De har bygget Skærsilden om til Scarysilden... Det er sådan en walk through forlystelse med horror effekter på væggene, og udklædte skræmmende personager der går rundt derinde... Det er faktisk ok, selvom jeg nu synes selve turen var lidt kort... Men altså prisen: Det koster 50 kr. uden turpas, har man turpas koster det kun 25 kr...

  SvarSlet
 3. Vi må håbe, at Halloween bider sig mere fast i danskerne de kommende år.

  SvarSlet
 4. Eller ikke...

  Jan Thomsen

  SvarSlet
 5. Okay, okay, stop the beat a second! Nu er det officielt! Hr. Jan Thomsen ÉR bare ikke fan af Halloween. Jeg kan næsten se det for mig. 3-4 udklædte børn ringer på hos Jan, Jan lukker op, trick 'r treat, Jan lukker i, iføre sig sit julemandskostume, lukker op igen, ho ho hooo, you naughty lil' brats, I'll teach you all, all of you all, I don't want all that american shit. Sorry, we don't speak english sir. Jan nupper en tår Coca Cola, bryder ud i dans, synger i regnen, for derefter at opdage at han hele sit liv har talt engelsk med en tyk, tyk amerikansk accent. Jan giver børnene en tår cola, undskylder, fortæller på et dansk, der mest af alt virker som outtakes fra The Julekalender, at han måske er skabsamerikaner, og at denne episode har fået ham til at sprige ud. Jan græder, men børnene er flinke til at trøste ham. De bliver venner, og han inviterer dem indenfor, hvor de aftenen igennem danser om det kunstige juletræ Jan har, mens de synger (ifølge naboerne SKRIGER!) BOOOOORRN IN THE USA - till they end up like some dogs that's been beat too much. Jan arbejder i dag hos organisationen ASK NOT WHAT THE WORLD CAN DO FOR THE UNITED STATES OF AMERICA, BUT RATHER, WHAT YOU CAN DO TO COMMERCIALIZE THE GREAT TRADITIONS OF HORROR AND TERROR. Jan bor med sin hund Elvis. De 3-4 børn lever i dag i bedste velgående og har fået sig en udmærket smag for horrorfilm. Fx er barn nr. 2s yndlingsfilm Paranormal Etiquette 4 - Something Takes Manhattan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke noget imod at diskutere Halloween, men det ville hjælpe på debatten, hvis de medvirkende trådte ud af anonymiteten. Hvis man i kommentar-feltet ikke lige kan finde ud af at skrive sit navn ind (det er ellers ganske enkelt), så skriv jeres navn på nederst i kommentarerne.

   Slet
 6. Bliver Halloween overhovedet fejret på amerikansk vis nogen steder her i landet?
  Med "på amerikansk vis" mener jeg naturligvis hvor ungerne render rundt og tigger slik efter mørkets frembrud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har de seneste år haft besøg af udklædte unger, der har råbt "slik og ballade", så det er i hvert fald cool nok. Folk, der pynter deres huse, og voksne, der i kostumer går til Halloween-fest, kniber det mere med.

   Slet
 7. "Slik OG ballade"?!! De stakkels børn har da fuldstændig misforstået ideen.

  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Well, det gik lidt stærkt med at skrive den kommentar ... men jeg vil nu ikke afvise, at nogle af dem har været så kålhøgne, at de har råbt "slik og ballade" i stedet for "slik eller ballade". Uanset hvad, så har vi aldrig oplevet ballade i forbindelse med Halloween, så det er lidt en tom trussel.

   Slet
 8. Interessant - her i det midtjydske ser man utallige græskar-lygtemænd fra sidst i september frem til engang i november (gennemsnitsdanskeren ved åbenbart ikke at de kun skal stå ude den 31. oktober, men lader dem stå til de i bogstaveligste forstand er rådnet op!), men ellers er der ikke meget Halloween heromkring hvor jeg bor...

  SvarSlet
 9. Det er lidt interessant, at vi her i landet f.eks. har haft en tradition med at lave roelygter om efteråret.

  SvarSlet