tirsdag den 2. oktober 2012

Det vrimler med nye horror-soundtracks

Hvis man er til skræk-musik og uhyggelige soundtracks, så er der en masse nye udgivelser at glæde sig over. Her er de mest spændende af dem:

Roland Emmerichs GODZILLA fra 1998 er en temmelig kluntet sag, men det kan man heldigvis ikke sige om David Arnolds imponerende score. Det har før været udgivet i sin komplette form fra La-La Land Records, men den cd er helt udsolgt. Nu byder Buysoundtrax så ind med en version, de kalder for The Ultimate Edition. Det betyder i praksis, at man får hele scoret på to cd'er samt en ekstra cd med diverse bonus-tracks samt den album-version af scoret, som Arnold stykkede sammen i sin tid, og som kun har været udgivet som en promo. GODZILLA: THE ULTIMATE EDITION udkommer den 17. oktober i et oplag på 3000 eksemplarer.

Samme dag er Buysoundtrax også klar med et andet score, nemlig SHARKTOPUS af Tom Hiel. Det er musikken til Declan O'Briens tæt-på-at-være-forfærdelig-men-dog-ganske-underholdende dyregyser, der er produceret af Roger Corman. Umiddelbart var det nok ikke lige den film, man havde regnet med at få et soundtrack fra, men nu kommer det altså - og cd-forsiden er jo fantastisk. SHARKTOPUS udkommer i 1000 eksemplarer.

I den mere muntre ende finder vi Tim Burtons FRANKENSTEIN-inspirerede stop-motion-film FRANKENWEENIE. Det er naturligvis Danny Elfman, der har lavet musikken, som er udgivet af Walt Disney Records.

Fra Varèse Sarabande kan man få THE APPARITION, komponeret af duoen, der går under navnet tomandandy. Todd Lincolns film skulle ikke være det store sus, men det er altid spændende at høre nyt fra tomandandy. Den 16. oktober udgiver Varèse Sarabande i øvrigt Christopher Youngs score til den - efter traileren at dømme - ekstremt uhyggelige SINISTER.

Hos Screamworks Records udgiver de ikke andet end gyser-musik, og der kommer vildt mange titler fra dem. Alle er tilgængelige som download, mens enkelte også kommer på cd. En af disse er Jody Jenkins' COCKNEYS VS. ZOMBIES, der produceres i et oplag på bare 500 eksemplarer.

Screamworks er også aktuelle med musikken fra Paco Plazas [REC] 3: GÉNESIS. Den er komponeret af Mikel Salas, og det er første gang, at der er et score i en af [REC]-filmene. Musikken kan allerede nu købes som download, men den 16. oktober udkommer den på cd - i første omgang i et oplag på 500 eksemplarer.

Endelig skal det nævnes, at man fra Screamworks kan købe THE TALL MAN af Todd Bryanton, Joel Douek og Christopher Young, BAIT 3D af Joe Ng og Alex Oh og STRIPPERS VS WEREVOLVES af Neil Chaney og Sodajerker - alle tre som download fra de sædvanlige kilder som f.eks. iTunes.

Vi skal lige have smidt lidt italiensk filmmusik ind i mixet, og det får vi fra Claudio Simonetti. Han er manden bag scoret til Dario Argentos DRACULA 3D. Cd'en udkommer fra Deep Red, og man får en dvd med i købet, der bl.a. indeholder en sjælden live-optagelse fra 1991 med Simonetti Horror Project.

Og som den store finale skal det nævnes, at Intrada netop har udgivet det meget sjældne score til KING KONG LIVES. Det er komponeret af John Scott, og i modsætning til den japanske cd-udgivelse, så skulle man her slippe for de abebrøl, der var blevet lagt ind over musikken. Udgivelsen er delvist begrænset i oplag, forstået på den måde, at Intrada på deres hjemmeside skriver, at den er "available while quantities and interest remains".

Er der nogle af disse soundtracks, du kunne finde på at købe?

4 kommentarer:

 1. Danny Elfman plejer altid at levere enorme seje soundtracks... så den vil jeg bestemt overveje, men jeg kunne desuden finde på at købe soundtracket til Dracula 3D - Claudio Simonetti er en fabelagtig komponist, og jeg er en sucker for hans "work", så jeg må have muldvarpen op af lommen igen!

  SvarSlet
 2. Apropos Elfman, så er FORBIDDEN ZONE udkommet på Blu-ray fra Arrow i England! Soundtracket til den film er næsten et kapitel for sig selv!

  SvarSlet
 3. Altid herligt med horror-soundtracks. Dagens indkøb bød på IT'S ALIVE af Bernard Herrmann, THE PACT af Ronen Landa og SILENT HILL: DOWNPOUR af Daniel Licht (musik fra spillet).

  SvarSlet
 4. Soundtracket til Frankenweenie skal i hvert fald hjem. Jeg er en sucker for Danny Elfman-scores.

  SvarSlet