søndag den 7. oktober 2012

PARANORMAL ACTIVITY 4 gemmes for pressen

Filmselskabet UIP genbruger et gammelt trick i forbindelse med premieren på PARANORMAL ACTIVITY 4 den 18. oktober. Meget tyder nemlig på, at der ikke vil blive arrangeret pressevisninger, så anmelderne kan nå at se filmen i god tid og på den måde have deres bedømmelse klar på selve premieredagen i f.eks. de trykte aviser. Heller ikke PARANORMAL 2 og 3 fik pressevisninger, så det er åbenbart en strategi, der giver mening i filmselskabets verden.

Mange anmeldere gik dog bare ind til de almindelige forestillinger og bragte så en anmeldelse med lidt forsinkelse. Og i forbindelse med dvd-udgaven af PARANORMAL ACTIVITY 2 bragte filmselskabet to anmelder-citater på omslaget, så helt ligeglade med anmeldelser er de altså ikke. Nu skal publikum nok finde ud af at gå ind og se PARANORMAL ACTIVITY 4 - anmeldelser eller ej - men det er lidt underligt at "gemme" filmen for pressen på den måde.

...og for at gøre historien endnu mere underlig, så blev et såkaldt "work in progress print" af filmen (altså en tidlig og ikke helt færdig udgave) vist for publikum ved Fantastic Fest i Austin, Texas, for lidt over en uge siden. Og den udgave kan man finde anmeldelser af på nettet. Virkelig weird...

3 kommentarer:

 1. Det er typisk UIP at tro, de kan kontrollere, hvad publikum ved. I 2009 nægtede de Cinemateket at vise to af de ældre "Star Trek"-film et par uger før premieren på den nye, da de mente, det ville skade billetsalget, hvis det "sivede ud", at der var tale om en ældre serie!

  SvarSlet
 2. Hvad! STAR TREK er en ældre serie o_O

  Uanset deres motiver, så bliver det, at de ikke laver pressevisninger også en del af markedsføringen; netop fordi det i sig selv bliver omtalt i pressen og på blogs som denne. Er filmselskabets pr-folk dumme, smarte, kyniske... tja, vælg selv.

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig faktisk til part 4. 3'eren var et ret solidt scare og jeg syntes faktisk at serien, indtil videre, er blevet bedre og bedre for hver film.

  SvarSlet