lørdag den 16. marts 2013

Jonas Wilmann vinder prisen for Årets Danske Horrorudgivelse

Forfatteren Jonas Wilmann er netop blevet hædret med prisen for Årets Danske Horrorudgivelse. Det skete på Krimimessen i Horsens, hvor Det Danske Horrorselskab for anden gang fremhævede det bedste, som dansk horror-fiktion har at byde på. Wilmann vandt for novellesamlingen FRYGT-FILERNE, der ifølge forfatterens hjemmeside byder på "8 grumme horrornoveller".

Juryen bed mærke i, at "novellesamlingen veksler skånselsløst og respektløst mellem klassiske gotiske rammer og fandenivoldsk og hypermoderne temaer. Her er der ingen smalle steder og læseren rammes gang på gang af væmmelse, lede og ja – befriende humor. Wilmann formår at parre absurd og surrealistisk humor med fysisk kvalme og støt stigende ubehag og demonstrerer et overlegent, næsten arrogant mod. Dansk horror bliver med FRYGT-FILERNE fornyet og revitaliseret, samlingen er endda exceptionelt velredigeret. Wilmann går ganske enkelt uhæmmet til bidet: det er ikke god smag, men det er uanstændig god stil."

Jonas Wilmann var oppe imod værker af Patrick Leis, Anne-Marie Vedsø Olesen, Teddy Vork og Christian Reslow. Juryen, der skulle træffe den vanskelige afgørelse, bestod i år af bibliotekar og blogger Janus B. Andersen, kulturjournalist og kritiker Søren Staal Balslev, bibliotekar og anmelder Jette S. F. Holst, anmelder og foredragsholder Steffen Larsen samt lektor på Syddansk Universitet Rikke Schubart. Sidste års vinder var i øvrigt Steen Langstrup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar