tirsdag den 16. april 2013

Deluxe-udgave af Guillermo del Toro-klassiker

Jeg synes personligt, at der er opstået lidt for meget hype omkring Guillermo del Toros navn; forstået på den måde, at den mexikanske instruktør, producent og manuskriptforfatter lægger navn til lidt for mange produktioner af tvivlsom kvalitet (DON'T BE AFRAID OF THE DARK er et godt eksempel). Men heldigvis står han også for mange fremragende ting, og hvis man lige vil have en reminder om, hvor dygtig han egentlig er, så skal man se EL ESPINAZO DEL DIABLO fra 2001 - en helt unik, gribende og ekstremt uhyggelig spøgelsesgyser.

Internationalt er EL ESPINAZO DEL DIABLO kendt som THE DEVIL'S BACKBONE, og det er også under denne titel, at filmen er udkommet her i landet. Dvd'en kan dog være svær at opdrive efterhånden. Men er man rigtig glad for del Toros værker, så skal man glæde sig til den 30. juli, hvor amerikanske Criterion udgiver filmen i den ultimative deluxe-udgave på dvd og Blu-ray. Ud over at billedet er blevet restaureret (og godkendt af del Toro selv), så får man en pokkers masse ekstramateriale.

4 kommentarer:

 1. Klart den fedeste film, han har lavet, synes jeg. nærmest et lille mesterværk.

  Ud over at han lægger navn til for mange tvivlsomme film, skriver han også alt for mange forord til bøger og tegneserier. Jeg læste for nyligt et tåkrummende, nærmest lommebogsfilosofisk, forord til en Arthur Machen-samling. Sådan noget må han meget godt lade være med at sige ja til.

  SvarSlet
 2. Jens Erik Thomsentirsdag, 16 april, 2013

  Jeg skal helt sikkert have opgraderet min dvd. Criterion har i øvrigt også udgivet del Toros glimrende CRONOS.

  SvarSlet
 3. Fedt omslag... er det tegnet af Mike Mignola eller bare en der kan efterligne hans stil?

  SvarSlet
  Svar
  1. Criterion skriver det ikke på deres hjemmeside, men det er et godt bud. Han tegnede vist CRONOS-forsiden for dem.

   Slet