tirsdag den 2. april 2013

Jess Franco er død

Den spanske filminstruktør Jesús "Jess" Franco er død, 82 år gammel. Han var kendt som en ekstremt flittig instruktør med et hav af film i flere genrer (mange af dem udsendt i mange forskellige versioner og under mange forskellige titler). Blandt hans mest kendte film kan nævnes VAMPYROS LESBOS, THE AWFUL DR. ORLOFF, EXORCISM, BLOODY MOON, THE BLOODY JUDGE, COUNT DRACULA, THE DIABOLICAL DR. Z, OASIS OF THE ZOMBIES og A VIRGIN AMONG THE LIVING DEAD.

Jess Franco er en af de instruktører, jeg ikke har dyrket særlig meget, og derfor kan jeg ikke lige byde ind med anekdoter eller andre særlige oplevelser, jeg har haft med hans værker - men jeg ved, at mange fans har et særligt forhold til hans omfattende produktion.

2 kommentarer:

  1. Francos "Jack the Ripper" (1976) var en af de største og mest grænseoverskridende biografoplevelser i mine tidlige år som horrorfan, og siden fulgte mange markante filmoplevelser på hjemmevideo. Han var på godt og ondt en stærkt personlig filmskaber med en fuldstændigt uoverskuelig produktion, som man kunne bruge et helt liv på at udforske. Jeg forestiller mig romantisk, at Francos livsledsagerske, skuespilleren Lina Romay, der i ovennævnte værk bliver brutalt myrdet af Klaus Kinski og som sidste år døde i virkeligheden, venter på ham i en bedre verden.

    SvarSlet
  2. Jeg skal i hvert fald have samlet nogle af filmene op.

    SvarSlet