tirsdag den 14. maj 2013

Faces in the Dark: Ny horror-, grindhouse- og exploitation-festival i København

I weekenden den 31. maj til den 2. juni slår Husets Biograf i København dørene op for en ny filmfestival. Den hedder Faces in the Dark og byder på masser af horror, grindhouse og exploitation - og det endda på 35mm-kopier af filmene. Det koster 50 pr. film, 70 kr. for en hel dag og 150 kr. for hele weekenden. Her er festivalens spændende og varierede program:

Fredag 31 maj: 
 • Kl. 19:30 - ILSA, HAREM KEEPER OF THE OIL SHEIKS (Don Edmonds, 1976) 
 • Kl. 21:30 - ILSA, SHE-WOLF OF THE SS (Don Edmonds, 1975)

Lørdag 1. juni:
 • Kl. 18:00 - WHEN THE SCREAMING STOPS (Amando de Ossorio, 1973) 
 • Kl. 20:00 - PIECES (Juan Piquer Simon, 1982) 
 • Kl. 22:00 SHOCK (Mario Bava, 1977)

Søndag 2. juni:
 • Kl. 14:00 - INVASION OF THE BLOOD FARMERS (Ed Adlum, 1972) 
 • Kl. 16:00 - THE HUMAN TORNADO (Cliff Roquemore, 1976) 
 • Kl. 18:00 - ROBOTRIX (Jamie Luk, 1991)

8 kommentarer:

 1. Sejt arrangement med gamle grindhouse horror-exploitation film! Jeg skal da opleve Shock, Invasion Of The Blood farmers på 35mm, den chance får man nok aldrig igen. En så enestående filmfestival som denne, fortjener helt klart et stort publikum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er desværre forhindret, men det er et fantastisk initiativ.

   Slet
 2. Ok, men jeg håber da at andre som bruger denne blog, vil støtte op om denne festival, for der ER et fantastisk program, og jo flere der møder op til denne begivenhed sidst på måneden, jo større er chancen for at et arrangement som dette, kan gentage sig i husets biograf til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, at rigtig mange vil dukke op - det er helt unikt, at film som disse kan ses i en biograf.

   Slet
 3. Er bestemt lokket. Kan nogle af kenderne her anbefale et par must-sees for folk der er til The thing og den slags? Takker.

  SvarSlet
 4. Det er i øvrigt Nils Markvardsen og Jack Stevenson, der står bag festivallen.

  @Jesper, umiddelbart vil jeg nok ikke mene, at nogen af festivallens film er noget hen i retning af THE THING. Det er som nævnt mere ovre i trash og grindhouse-genren (Robotrix undtaget, dén er HK cinema for fuld fart).

  SvarSlet
 5. Absolut trash/grindhouseguf, fra en svunden tid. Hva skal en gammel videorotte som mig anbefale? Jeg må jo erkende at jeg er til det hele, men har dog aldrig oplevet svineriet på 35mm, men det kommer jeg så til nu... Invasion Of The Blood farmers, er et vaskægte makværk af en film (har kun set den på dvd og gammel vhs), men det er en ret skøn no-budget trashfilm fra 1972...Ser også frem til at se Pieces,Ilsa filmene, og Bavas oversete Schock på 35mm, det bliver stort!

  SvarSlet
 6. INVASION OF THE BLOOD FARMERS er bestemt et "vaskeægte makværk". Jeg købte dvd'en for et par år siden og var fint-fint underholdt. Og de andre er jo alment pensum. SHOCK købte jeg på engelsk exrental i 1989. ^_^

  SvarSlet