torsdag den 16. maj 2013

Hjemsøgt af godt ekstramateriale

Nu hvor der er en 2'er på vej, så fik jeg lige set THE HAUNTING IN CONNECTICUT. Det er en OK lille film med gode karakterer, men den er lidt for mainstream og der bruges alt for mange billige gyser-gimmicks undervejs. Men OK underholdning... Jeg så filmen på den engelske dvd fra Entertainment In Video,  fordi man her får den uklippede udgave.

Nu er den ikke meget mere end 20 sekunder længere end biografudgaven, og det er mest i de små detaljer, at man kan se forskellen. Enkelte ultrakorte klip er lidt mere blodige, og i biografudgaven er nogle scener nedtonet i farverne, så de ikke virker så voldsomme. Men ud over, at den engelske dvd er ucensureret, så indeholder den også en masse rigtig godt ekstramateriale. Kun en enkelt af de medfølgende dokumentarer handler om selve filmen, nemlig Two Dead Boys: The Making of The Haunting in Connecticut, men det er mere spændende at se de to The Fear is Real: Investigating The Haunting-programmer, der er på skiven.

Her får man nemlig hele den "sande" historie, der har inspireret filmen, nemlig den om familien Snedeker, der i 80'erne flytter ind i et tilsyneladende hjemsøgt hus i Southington, Connecticut. Det interessante er, at familien stadig tror på, at de har været udsat for noget overnaturligt, men der er på en eller anden måde lidt Amityville over det hele. Man får også et lille program med et par "spøgelsesjægere" samt et vildt interessant indblik i den mærkværdige tradition med at tage billeder af afdøde familiemedlemmer for bedre at kunne huske dem.

Vil man have det hele med, så er det faktisk også værd at købe den danske dobbelt-dvd fra Midget Entertainment. Selv om det er biografudgaven, man får her, så indeholder den ekstra dvd et program fra serien A HAUNTING, der har kørt på Discovery Channel. Her fortælles også hele historien om familien og deres oplevelser i huset; ganske vist under nogle opdigtede navne, men man vil kunne se, at mange af hændelserne optræder i filmen, så på den måde har man været forholdsvis loyal overfor nogle af de "virkelige" begivenheder.

3 kommentarer:

  1. Helt ening med Barbano: (y) (hvis ikke man er med på facebook-jargonen, så er det en smiley til en "synes godt om-tommeltot", lol). Jeg har (vist nok) den danske dvd i en lejeudgave liggende et sted, må hellere checke, om ekstramaterialet også er med på den også. o_O

    SvarSlet
  2. PS: og ening er slang for "enig".

    >_<

    SvarSlet