fredag den 7. juni 2013

Gys med et tryk på fjernbetjeningen

Der er stadigt færre TV-udsendelser, det giver mening at se, mens de første gang bliver sendt. Det er mest ting som sport, breaking news, melodigrandprixer og den slags, der bør ses fra et bestemt starttidspunkt og mens de rent faktisk foregår. Alt andet kan med fordel nydes, når man har tid og lyst - og i mange tilfælde også på de enheder, man nu har til rådighed ud over sit fjernsyn.

For de nye streaming-tjenester som HBO og Netflix er det især de nyeste TV-serier som f.eks. GAME OF THRONES og HOUSE OF CARDS, der lokker, men der følger ofte meget andet guf med abonnementet - herunder en masse film i alle genrer.

Det gælder også hvis man som jeg er YouSee Plus-kunde. Når man nu alligevel betaler ca. en hund om måneden for at have boxen stående, er det meget naturligt, at man graver lidt i de muligheder, der følger med. Et af tilbuddene er en palet af film, man har fri adgang til - herunder en del gysere. I øjeblikket ligger der 39 gysere i gratis-området på YouSee Plus-boxen.

Blandt filmene er moderne klassikere som POLTERGEIST og THE EVIL DEAD, danske titler som SIDSTE TIME, MØRKELEG og KOLLEGIET, remakes som DAWN OF THE DEAD og THE CRAZIES og solide gys som BLACK WATER, HOSTEL: PART II, [REC] og THE MIST. Der er selvfølgelig en del juks, men sådan vil det altid være.

Jeg har ganske vist en del af filmene på dvd, men der er også flere titler, jeg ikke har, og som jeg ikke nødvendigvis gider købe - og så er det jo nemt bare at trykke på fjernbetjeningen og se filmene, når det passer en.

Hvad er dine erfaringer med de forskellige filmtjenester og horror-genren?

6 kommentarer:

 1. Jeg har Netflix i øjeblikket og hvad teknikken angård så virker det upåklageligt.
  Desværre er der lande begrænsning på hvilke film man som kunde i Danmark kan se.
  Så med mindre man fifler med sin IP-adresse så er udvalget væsentlig mindre end hvis man havde været kunde i U.S.A
  Hvad angår indholdet så er det ældre film og tv-serier som Netflix byder på.
  Det er desuden et stort irritationsmoment at de kun har de første par afsnit af de fleste tv-serier.
  Der er dog en del gode ældre film, specielt i horror genren.
  Alt i alt kan jeg dog kun anbefale Netflix som noget man prøver i et par måneder indtil man har set de film hos dem som man ønsker at se.

  SvarSlet
 2. Desværre er et problem med Netflix, at i de tilfælde, hvor ikke-amerikanske film vises i USA i censurerede/forkortede udgaver, så er det også disse udgaver, som danske abonnenter skal trækkes med.

  SvarSlet
 3. Jeg boykotter det so far... jeg er nok en gammel hund, der svæver til tidligere tiders storhed, men jeg kan bedst lide at have den fysiske vare...dvs dvd'er/blu-ray/cd'er/bøger/blade og hvad man ellers kan finde på Internettet... jeg kan sagtens medgive at det virker ganske smart med alt den moderne stads, hvor man med et klik på en knap på fjernbetjeningen kan finde en film, som man vil se... - men det er samtidigt også det der er ved at udrydde ideen om den gamle, klassiske videobiks - Blockbuster har det virkelig ikke for godt... og jeg frygter at tiden er omme, hvor man kan gå i en fysisk butik og snuse rundt og finde et eller andet guld, som man bare må have...

  Nuvel - jeg ved også godt at der er mange samlere derude stadigvæk, så det er kun godt... jeg tror ikke at dvd-filmen forsvinder sådan lige med det samme, men jeg er bange for at det vil ske en dag? ...

  SvarSlet
 4. Jeg holder nu også mest af at have et fysisk eksemplar af en film, men det er interessant med de nye muligheder. Har indtil videre brugt boxen til at tjekke nogle film i andre genrer; film, som jeg alligevel ikke kunne finde på at købe.

  SvarSlet
 5. Vi bruger Netflix som hurtig underholding - hvis vi falder over noget guld derinde, så skal det købes på blu-ray (ikke det inferiøre dvd-format ;-), og indlemmes i samlingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kommer altså med andre ord til at undvære en masse "guld". Der er tonsvis af fede film, der hverken er på Netflix eller bluray, og som selskaberne aldrig kommer til at opgradere fra dvd. :P

   Slet