fredag den 19. juli 2013

Dyregysere med hajer, hajer og atter hajer

Hajer er blandt de mest populære og sejlivede dyr i horror-genren, og vi har set dem i utallige størrelser og varianter - senest i den opsigtvækkende SHARKNADO. Her er lige en hel masse haj-gysere fra de senere år.

Kan du anbefale nogle af dem? Eller er der andre, der er værd at se?

5 kommentarer:

 1. BAIT er faktisk et kanon stykke underholdning, men der er desværre et minus ved filmen (et stort minus i min bog), nemlig nogle ret kiksede digitale effekter! Man gør brug af en mekanisk plastikhaj i enkelte scener, og den er ganske overbevisende, men det kan man bestemt ikke sige om dens computerskabte tvillingebror... synd, for filmen er som sagt meget underholdende!

  SvarSlet
 2. Bait er, som Jan Laursen skriver, meget underholdende og den falder lidt udenfor de sædvanlige SyFy og The Asylum-produktioner, da den er lavet over en simpel og ret effektiv ide (haj slipper løs i oversvømmet supermarked) og ikke vanvittige påfund som tohovedede hajer eller sandhajer. Det skal der selvfølgelig også være plads til, men alligevel ;-)

  Den australske The Reef er også værd at stifte bekendtskab med. Den er lavet af den samme instruktør, der også stod bag den effektive Black Water.

  SvarSlet
 3. Jeg vil da anbefale den ganske underholdende ”The last shark” af Enzo Castellari.
  Filmens indtjening var forrygende da den udkom set i forhold til dens budget.
  Dette forhold førte til at Universal Pictures lagde sag an mod producenten fordi filmen mindede for meget om ”Jaws”.
  Filmen blev efterfølgende trukket tilbage fra det hvide lærred og så vidt vides må filmen stadig ikke distribueres i U.S.A
  Nogen god film er det ikke, men den har nu en vis underholdningsværdi.

  SvarSlet
 4. Nu nævner Klaus THE LAST SHARK (som AWE har udsendt som "The Last Jaws", så har vi lige skruet JAWS-exploitation-skruen en ekstra tand, lol). Jeg holder også meget af disse gamle italienske haj-film, men jeg synes, der er stor forskel på dem og så dem, Søren lister her i indlægget. De nye amerikanske film fra SyFy-kanalen er alle med fæle cgi-effekter og ofte er de producerede af Roger Corman. Et eksempel på en af de gamle italienske film, der ikke blot er et ripoff af JAWS, men sågar er et ripoff af de ANDRE ripoff, er Bruno Matteis CRUEL JAWS, som stjæler scener fra en håndfuld af de andre film. LMAO.

  Søren spørger om de viste film og jeg vil anbefale SHARKTOPUS. Den er vældigt underholdende og hvis man køber den amk. dvd/blu-ray får man et ikke mindre underholdende kommentarspor med Roger Corman og hans kone Julie Corman (det er desværre ikke med på den engelske dvd). Endvidere vil jeg varmt anbefale dokumentarfilmen CORMAN'S WORLD, hvor hele starten er filmet på settet af netop SHARKTOPUS.

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke fået set BAIT endnu, så den er lige noteret. THE REEF er en fin lille film, selv om den ikke kan sammenlignes med den nye bølge af billige amerikanske haj-gysere.

  SvarSlet