torsdag den 25. juli 2013

Richard Stanley filmatiserer H.P. Lovecraft

Det er ikke nemt at filmatisere H.P. Lovecraft, men måske har DUST DEVIL-instruktøren Richard Stanley held med at få noget fornuftigt ud af den sære forfatters mærkværdige skriverier. Stanley er på vej med en filmudgave af novellen "The Colour Out of Space". Den er blevet filmatiseret flere gange før. bl.a. som DIE, MONSTER, DIE!, hvor Boris Karloff havde hovedrollen. Du kan følge med på denne officielle hjemmeside.

5 kommentarer:

 1. Cool! Man må håbe, at han er lidt mere heldig med denne filmatisering end sin filmatisering af H.G. Wells' The Island of Dr. Moreau.

  SvarSlet
 2. Så længe de holder nallerne fra CGI og lade det uhyrlige forblive uset.

  Jeg har aldrig - ALDRIG - set en illustration af en Lovecraft skabning, der kunne stå mål med det skrevne ord.
  Så snart det unævnelige bliver vist, bliver det meget nævneligt igen :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kan man vist ikke regne med det, man ser i teaser-traileren, der synes at være klippet sammen af andre film, f.eks. THE MESSENGERS, men på hjemmesiden kan man læse at "By deploying the tools made available by cutting edge video technology we plan to take the audience on an unforgettable journey from the familiar, green fields of Earth to the mind wrenchingly alien vistas that lurk beyond the human spectrum".

   Så vi skal nok regne med nogle forsøg på at vise det unævnelige.

   Slet
 3. Jeg synes ikke, det gør så meget, at de prøver at visualisere Lovecrafts monstre, for han beskriver dem faktisk ret indgående i flere af sine historier, Atmom, The lurking fear, The Dunwich horror etc. Af de gotiske mestre, er han rent faktisk en af de mest visuelle og udpenslende. Med M.R. James, Arthur Machen, Algernon Blackwood m.f. får man stort set INTET ondt se. problemet er bare, hvis filmmagerne begynder at opfinde en masse monstre, der ikke var med i kildematerialet for at peppe det op. Så vidt jeg husker, er der ikke nogen monstre med i The colour out of space, men jeg ser en hel masse ghouls i traileren ...

  SvarSlet
 4. Jeg så gerne "The dreamquest og unknown Kadath" filmatiseret af Darren Aronofsky :)

  SvarSlet