mandag den 26. august 2013

Ny dobbelt-cd med musikken fra POLTERGEIST II: THE OTHER SIDE udkommer snart

Jerry Goldsmiths score til POLTERGEIST II: THE OTHER SIDE er udkommet på cd mindst tre gange før, Første gang var i 1986 - samme år som filmens premiere. Siden kom udgaver med stadig mere musik på i forhold til den første udgivelse, der ikke indeholdt meget mere end en halv time. Men det er faktisk først nu, at det helt og aldeles komplette score bliver udgivet.

Det er selskabet Kritzerland, der er gået tilbage til det oprindelige mix, som Jerry Goldsmith lavede - og på dobbelt-cd'en vil også være diverse bonus-tracks. Alt i alt en fristende udgivelse, må man sige. Cd'en, der produceres i 1500 eksemplarer, udkommer officielt i den anden uge af oktober, men vil formentlig være på gaden noget før. Man kan allerede nu forudbestille den fra Kritzerland og diverse soundtrack-forhandlere.

1 kommentar:

  1. Jeg lytter for tiden til musikken fra Spielbergs "War Horse" (2011) og bemærker, at John Williams i filmens start og slutning bruger et tema, der er stort set identisk med den melodi, Jerry Goldsmith i "Poltergeist II: The Other Side" (1986) bruger som tema for den dæmoniske pastor Kane. Der er tale om en salme af ukendt oprindelse, "God is in His Holy Temple" (http://www.hymnary.org/hymn/WSR1921/O15), som i filmen synges af Kane, og Goldsmith leverer i sit fremragende score et opfindsomt, ildevarslende arrangement, i stærk kontrast til John Williams' romantiske brug af melodien som udtryk for landlig idyl.

    SvarSlet