fredag den 25. oktober 2013

Masser af skræk og rædsel på DR3

Det er meget forskelligt hvor meget de mange TV-kanaler gør ud af Halloween (eller allehelgensaften for den sags skyld). Men i næste uge kan man i hvert fald komme til at opleve en hel masse skræk og rædsel på DR3 med diverse skræmmende serier, dokumentar-programmer og film. Ikke alt er rigtig horror, men sådan er det - så her er en guide til den uhyggelige uge 44 på DR3 (nu har jeg taget det meste med - uanset om det er en del af tema-ugen eller ej (den der BIZARRE DØDSFALD-serie lyder f.eks. meget sjov), men har dog droppet i hvert fald en film, DR selv havde fremhævet i deres pressemeddelelse, nemlig PHENOMENON; den er der lidt for meget tåreperser over).

Mandag den 28. oktober:
 • Kl. 13:10: BIZARRE DØDSFALD. Engelsk dokumentarprogram fra 2010. Originaltitel: CURIOUS AND UNUSUAL DEATHS.
 • Kl. 20.00: TRUE HORROR: VARULVE. Dokudrama fra BBC, 2009. TRUE HORROR, MYTHS, MYSTERY AND THE MACABRE.
 • Kl. 22.10: MØRKE. Dansk thriller fra 2005 af Jannik Johansen.
Tirsdag den 29. oktober:
 • Kl. 13:40: BIZARRE DØDSFALD. Engelsk dokumentarprogram fra 2010. Originaltitel: CURIOUS AND UNUSUAL DEATHS.
 • Kl. 20.00: TRUE HORROR: FRANKENSTEIN. Engelsk dokumentarprogram fra 2009. TRUE HORROR.
 • Kl. 20.45: DR3 ER BANGE - ALENE I MØRKET. Hvad sker der når fire unge mennesker flytter ind på et gammelt og ubeboet slot? Et slot der gemmer på mørke kroge, klamme kældre og utallige spøgelseshistorier...? Det er meget enkelt - de bliver bange!
 • Kl. 22:15: JULIA'S EYES. Spansk gyser fra 2010. Originaltitel: LOS OJOS DE JULIA.
Onsdag den 30. oktober:
 • Kl. 13:40: BIZARRE DØDSFALD. Engelsk dokumentarprogram fra 2010. Originaltitel: CURIOUS AND UNUSUAL DEATHS.
 • Kl. 20:00: TRUE HORROR: DRACULA. Dokudrama fra BBC, 2009. TRUE HORROR, MYTHS, MYSTERY AND THE MACABRE.
 • kl. 20:45: MONTE CARLOS TOP 10 FRA HELVEDE. Danskerne er verdens lykkeligste folk, men bange! Bange for alt fra atomkrig til kiksekage. For at tage luften ud af danskernes angstballon, har 'Monte Carlo' lavet deres egen top 10 over ting, som har drevet danskernes frygt helt ud af proportioner.
 • 21:45: 10 FILMGYS DU ALDRIG GLEMMER. Hvilken film er den mest uhyggelige i verden? Filmanmelder Maria Månson og instruktør Mikkel Munch Fals giver deres bud på 10 filmgys, du aldrig glemmer. 10 film, der giver ar på nethinden og søvnløse nætter.
 • Kl. 22:15: THE SKELETON KEY. Amerikansk gyser fra 2005. Læs min mini-anmeldelse her.
Torsdag den 31. oktober:
 • Kl. 13:30: BIZARRE DØDSFALD. Engelsk dokumentarprogram fra 2010. Originaltitel: CURIOUS AND UNUSUAL DEATHS.
 • Kl. 23:05: PSYCHO. Amerikansk gyser fra 1998.
Fredag den 1. november:
 • Kl. 13:40: BIZARRE DØDSFALD. Engelsk dokumentarprogram fra 2010. Originaltitel: CURIOUS AND UNUSUAL DEATHS.
 • Kl. 22:30: SHUTTER. Amerikansk gyser fra 2008.
Lørdag den 2. november:
 • Kl. 16:25: 10 FILMGYS DU ALDRIG GLEMMER. Hvilken film er den mest uhyggelige i verden? Filmanmelder Maria Månson og instruktør Mikkel Munch Fals giver deres bud på 10 filmgys, du aldrig glemmer. 10 film, der giver ar på nethinden og søvnløse nætter. 
 • Kl. 21:25: MARERIDT PÅ FILM. Amerikansk dokumentar fra 2008. Originaltitel: NIGHTMARES IN RED, WHITE AND BLUE. Læs min anmeldelse her.
 • Kl. 23:05: DR3 ER BANGE - DE DØDES NAT. Sendes live fra Begravelseskapellet på Assistents Kirkegård i København. Ifølge folketroen er der én aften om året, der er mere uhyggelig end alle andre aftener. Der er en aften på året hvor porten mellem de levendes verden og de dødes rige står åben - og de mørkeste kræfter kommer frem. Samtidig er der en aften, der i kirken bruges til at mindes de afdøde. Den aften er Allehelgensaften. Emil Thorup er vært på programmet, der sendes live i den magiske time op til midnat. Og alt kan ske, når Emil inviterer både præster og vampyrer på besøg og gør sit allerbedste for at lokke det ukendte frem fra mørket.
 • Kl. 00.00: HALLOWEEN - MASKERNES NAT. Amerikansk gyser fra 1978 af John Carpenter. Originaltitel: HALLOWEEN.
Søndag den 3. november:
 • Kl. 21:00: FRI OS FRA DET ONDE. Dansk thriller fra 2009 af Ole Bornedal.

7 kommentarer:

 1. Fedt at de gør noget ud af det, selvom det efter min mening er lidt spøjst at sende "Halloween" den 2. november fremfor den 31. oktober.

  SvarSlet
 2. Jeg kan heller ikke se hvorfor de ikke skulle kunne bytte rundt på det jammerlige PSYCHO-remake og den fantastiske HALLOWEEN - men nu har de altså besluttet sig for at gøre mere ud af allehelgensaften end Halloween, så... (og selv om vi godt ved, at det har rødder i den samme tradition, så fejres det ikke på den samme dato).

  SvarSlet
 3. Det er godt nok noget tyndt på filmfronten. Tror bare at man skal indse, at kanalerne ikke er med på Halloween, og så smække et par DVD'er i tossekassen i stedet for...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gælder alle kanaler. Selv TCM ser ud til at ignorere Halloween i år - de sender i hvert fald ingen gysere på selve aftenen. Man skal ud på C More Action eller Showtime for at finde en hel Halloween-aften med gys. En dvd lyder som et godt alternativ.

   Slet
 4. Dansk tv er for tabere. Heldigvis kan man bare afbestille sit abonnement (undtagen den fascistoidt påtvungne statskanal) og derved hæve niveauet endeløst.

  SvarSlet
 5. Håber at de gør det igen! har altid savnet noget godt gys på dansk tv og fandt så ud af at dr3 gjorde noget ved det, hehe :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke meget, der tyder på, at DR gentager det i år.

   Slet