onsdag den 23. oktober 2013

Mere gyser-musik her i oktober

Pladeselskaberne fortsætter med at være i Halloween-humør her i oktober, så det vælter stadig ud med spændende horror-soundtracks. La-La Land Records havde tidligere på måneden annonceret, at de havde endnu en gyser-titel på plakaten, og det er nu blevet afsløret, at det drejer sig om Elliot Goldenthals musik til den fremragende Stephen King-filmatisering PET SEMATARY fra 1989; instrueret af Mary Lambert. Varèse Sarabande udgav en cd for mange år siden, men den nye udgivelse byder på hele 30 minutters musik, der ikke har været tilgængelig før. Wow! Cd'en udkommer i et oplag på 2000 eksemplarer.

Buysoundtrax byder ind med en usædvanlig titel, nemlig musikken fra Roger Cormans sci-fi-gyser FRANKENSTEIN UNBOUND fra 1990. Musikken blev komponeret af ingen ringere end Carl Davis, der var kendt for bl.a. at komponere scores til dramaer som THE FAR PAVILIONS og THE FRENCH LIEUTENANT’S WOMAN. Han lavede dog bl.a. også musik til stumfilm-klassikeren THE PHANTOM OF THE OPERA. FRANKENSTEIN UNBOUND-cd'en har et oplag på 1200 eksemplarer.

Vi hopper lige til noget helt andet. Perseverance Records udgiver i næste uge en cd med den bedste musik fra SILENT HILL-computerspillene. Titlen bliver naturligt nok THE BEST OF SILENT HILL, og her får man musikalske highlights fra spillene SILENT HILL, SILENT HILL 2, SILENT HILL 3, SILENT HILL: HOMECOMING, SILENT HILL: ZERO og SILENT HILL: SHATTERED MEMORIES. Alt er komponeret af Akira Yamaoka, og på denne cd er det Edgar Rothermich, der spiller numrene.

Er man til kannibalfilm, så er dette formentlig en god nyhed. Beat Records udgiver i næste uge soundtracket fra Umberto Lenzis IL PAESE DEL SESSO SELVAGGIO fra 1972; internationalt kendt som bl.a. MAN FROM DEEP RIVER. Musikken blev komponeret af Daniele Patucchi, og selv om vi har at gøre med en film, der er mere adventure end horror, så var den med til at bane vejen for de ekstremt grumme italienske kannibal-sjaskere, der kom i årene efter. Cd'en bliver lavet i bare 500 eksemplarer.


Vi runder af med en af de mere syrede nyheder. GQ kan nemlig fortælle, at Mondo den 31. oktober udgiver John Carpenters komplette score til Halloween-klassikeren HALLOWEEN ... på vinyl! Der bliver tale om en dobbelt-lp med et forside-design af Phantom City Creative. Vildt.

PS. Det indlæg er skrevet til tonerne af Jerry Goldsmiths POLTERGEIST II: THE OTHER SIDE.

3 kommentarer:

 1. Uha, ikke dårlig med nye horror-toner... jeg er nok mest stemt for scoret til HALLOWEEN, men jeg ejer desværre ikke en pladespiller!

  Måske kunne det tænkes, at den også blev udsendt på cd? - gerne med det fantastiske coverart...!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mondo er kendt for at lave disse vilde unikke udgivelser, så det bliver næppe fra dem, at musikken kommer på cd - og jeg kan ikke forestille mig, at andre får lov til at bruge coveret. HALLOWEEN er dog udkommet på cd nogle gange, så det skulle være til at skaffe.

   Slet
 2. Carl Davis fik sit gennembrud med musikken til den fremragende tv-dokumentarserie "Hollywood" (1980), der gjorde ham typecastet som stumfilmskomponist og populær i finkulturelle kredse. Inden da havde han bl.a. lavet musik til Jekyll/Hyde-variationen "I, Monster" (1971).

  SvarSlet