søndag den 3. november 2013

Nye zombie-gys for børn

Jeg ved ikke hvor mange af denne blogs læsere, der har børn, eller som kender børn, der var klædt ud som zombier her til Halloween. Eller hvor ofte I har oplevet, at de små purke har kigget nysgerrigt på zombie-filmenes makabre forside i jeres samling - eller som tilfældigvis lige driver langsomt gennem stuen, mens I sidder og ser THE WALKING DEAD. De levende døde er alle vegne, og der er ingen tvivl om, at ungerne også er lidt fascineret af de væmmelige væsener - selv om de er klamme og ulækre.

Nu findes der heldigvis tilbud til disse zombie-nysgerrige drenge og piger. Forfatteren Nicole Boyle Rødtnes har netop fået udgivet de to første bind i serien ZOMBIE-JÆGER på forlaget Alvilda. Titlerne er ZOMBIE-JÆGER 1: SORT BLOD og ZOMBIE-JÆGER 2: KNUSTE KRANIER. Bøgerne handler om Alo og Ava, der har mistet deres forældre til zombierne. Nu bor de i et nedlagt tivoli sammen med en gruppe andre overlevende. Bøgerne er illustreret af Bodil Bang Heinemeier, der også lavet forsiderne. Aldersgruppen angives som værende fra 10 år. Bog 3 og 4 i serien skulle udkomme til foråret.

Benni Bødker har skrevet masser af gys for børn, og han er nu aktuel med zombie-serien ZOMBIE CITY på sit eget forlag Corto, som han driver sammen med Karen Vad Bruun. De to første bøger i serien hedder ZOMBIE CITY: DE DØDES BY og ZOMBIE CITY: ALENE I MØRKET. De handler om Chris, der forsøger at overleve i en verden fyldt med levende døde. Simon Bukhave har leveret illustrationerne til bøgerne, der henvender sig til aldersgruppen 9 til 12 år. De to næste bind udkommer i 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar