torsdag den 13. marts 2014

Masser af gys, gru og horror på CPH PIX

Den sjette udgave af filmfestivalen CPH PIX kører i København den 3. til den 16. april i København, og programmet byder som sædvanlig på en stor buket unikke oplevelser; herunder en del horror. Ud over filmene er der også en bred buket af events, hvor nogle af dem selvfølgelig også vil tiltale folk, der er til gys og gru.

Her er det komplette overblik - samlet i kronologisk rækkefølge. Der tages forbehold for, at jeg kan have overset film, og så kan man jo altid diskutere om en film er eller mindre horror. Teksterne er hentet fra festivalens program. Du kan også læse mere inde på festivalens hjemmeside. Bemærk, at Cinemateket fortsætter med at vise nogle af William Friedkin-filmene og et par andre ting ud over den periode, hvor CPH PIX kører. Endelig skal man være opmærksom på, at ekstravisninger løbende vil annonceret.

Torsdag den 3. april
 • Kl. 23.59 i Gloria: FILM - BLUTGLETSCHER (THE STATION), Marvin Kren, Østrig 2013. På en isoleret klimastation i Alperne gør en gruppe forskere en ubehagelig opdagelse: en gletsjer – af blod!
Fredag den 4. april
 • Kl. 17.30 i Empire: FILM - JO NAN-JA-DEUL (INTRUDERS), Noh Young-seok, Sydkorea 2013. En hytte i skoven er en klassisk film setting, ikke mindst til et gys. Måske er det ubevidst også derfor, den unge lidt kejtede manuskriptforfatter, Sang-jin, søger roen til at kunne gøre sit seneste projekt færdigt på en vens afsidesliggende bed and breakfast. Men fred og ro er det sidste, han finder.
 • Kl. 19.00 i Vester Vov Vov: FILM - PROXY,  Zack Parker, USA 2013. Efter et brutalt overfald, hvor Esther mister sit ufødte barn, indleder hun et forhold til Melanie, der ligner en sjælefrænde. Men Melanie spiller ikke med helt åbne kort.
 • Kl. 19.00 i Palads: FILM - AFFLICTED, Derek Lee, Clif Prowse, Canada 2013. To bedste venner (spillet af instruktør- og forfatterduoen selv) er på rygsæk-rejse jorden rundt. Men deres tur stopper midlertidigt brat i Barcelona, da en af dem smittes med en sygdom, der sætter en bizar forvandling i gang.
 • Kl. 22.30 i Empire: FILM - ALL CHEERLEADERS DIE, Lucky McKee, Chris Sivertson, USA 2013. Den nørdede, ”alternative” pige Maddy har et horn i siden på skolens populære cheerleaders. Hun kaster sig derfor ud i et personligt hævntogt og går undercover blandt pigerne med fyretække for at rive dem ned fra piedestalen.
 • Kl. 23.59 i Gloria: FILM - DØD SNØ 2 (DEAD SNOW: RED VS. DEAD), Tommy Wirkola, Norge 2014. Nazi-zombier møder kommunist-zombier i det norske højland! Der er ikke sparet på noget som helst i Tommy Wirkolas længe ventede og sprudlende veloplagte fortsættelse til splatter-komedien DØD SNØ.
Lørdag den 5. april
 • Kl. 19.00 i Palads: FILM - STAGE FRIGHT, Jerome Sable, Canada 2014. Meat Loaf, mord og musical. Det er tre af de herlige ingredienser i slasher-musicalen STAGE FRIGHT, hvor der både synges og skriges, når en maskeret morder tager livet af en sommerskole for unge, ambitiøse musikaspiranter.
 • Kl. 19.15 i Cinemateket: FILM - THE EXORCIST, William Friedkin, USA 1973. Friedkins største hit og en af de bedst sælgende gyserfilm nogensinde. Hvis du ikke har set, har du helt sikkert hørt om den. OBS: Instruktøren vil være til stede.
 • Kl. 19.30 i Cinemateket: FILM - THE EXORCIST, William Friedkin, USA 1973. Friedkins største hit og en af de bedst sælgende gyserfilm nogensinde. Hvis du ikke har set, har du helt sikkert hørt om den. OBS: Instruktøren vil være til stede.
 • Kl. 22.00 i Cinemateket: FILM - L'ÉTRANGE COULEUR DES LARMES DE TON CORPS (THE STRANGE COLOUR OF YOUR BODY'S TEARS), Hélène Cattet, Bruno Forzani, Belgien, Frankrig, Luxembourg 2013. En mand ankommer til Bruxelles for at finde sin forsvundne kone, men befinder sig snart i et paranoidt psykodrama.
 • Kl. 22.15 i Cinemateket: FILM - THE CALL OF CTHULHU, Andrew Leman, USA 2005. Ånden fra H.P. Lovecraft hviler for alvor over Andrew Lemans overlegne THE CALL OF CTHULHU - der, selv om den er lavet af dedikerede fans og for få midler, er et af de bedste forsøg på at omsætte den kultdyrkede amerikanske horror-forfatter til det brede lærred.
 • Kl. 23.59 i Gloria: FILM - IN DARKNESS WE FALL, Alfredo Montero, Spanien 2014. På en vild ferie på en isoleret ø finder fem unge venner en grotte. Stemningen er høj, de går derind, farer vild. Nervepirrende found footage-horror optaget på GoPro-kameraer.
Søndag den 6. april
 • Kl. 17.00 i Gloria: FILM - ESCAPE FROM TOMORROW, Randy Moore, USA 2013. Disney World lukker ikke kommercielle filmproduktioner ind bag murene, og slet ikke horrorfilm, så ESCAPE FROM TOMORROW blev optaget i al hemmelighed – med instruktørerne forklædt som glade turister. En familiefar fyres, midt i forlystelsesparken, og så slippes Disney-dæmonien for alvor løs.
 • Kl. 17.30 i Empire: FILM - THE BABADOOK, Jennifer Kent, Australien 2013. Det neglebidende gys er i højsædet i det australske Sundance-hit THE BABADOOK om en enlig mor og hendes syvårige søn, der bliver besat af en skræmmende børnebog.
 • Kl. 21.30 i Gloria: FILM: DER SAMURAI, Till Kleinert, Tyskland 2014. DER SAMURAI foregår over en enkelt skæbnesvanger nat, hvor betjenten Jakob er på vagt, mens en samurai i kjole og makeup trækker et blodigt spor gennem byen.
Tirsdag den 8. april
 • Kl. 22.30 i Empire: FILM - DØD SNØ 2 (DEAD SNOW: RED VS. DEAD), Tommy Wirkola, Norge 2014. Nazi-zombier møder kommunist-zombier i det norske højland! Der er ikke sparet på noget som helst i Tommy Wirkolas længe ventede og sprudlende veloplagte fortsættelse til splatter-komedien DØD SNØ.
Onsdag den 9. april
 • Kl. 19.00 i Palads: FILM - JO NAN-JA-DEUL (INTRUDERS), Noh Young-seok, Sydkorea 2013. En hytte i skoven er en klassisk film setting, ikke mindst til et gys. Måske er det ubevidst også derfor, den unge lidt kejtede manuskriptforfatter, Sang-jin, søger roen til at kunne gøre sit seneste projekt færdigt på en vens afsidesliggende bed and breakfast. Men fred og ro er det sidste, han finder.
 • Kl. 19.15 i Cinemateket: FILM - THE BABADOOK, Jennifer Kent, Australien 2013. Det neglebidende gys er i højsædet i det australske Sundance-hit THE BABADOOK om en enlig mor og hendes syvårige søn, der bliver besat af en skræmmende børnebog. 
Torsdag den 10. april
 • Kl. 19.00 i Palads: FILM - PROXY,  Zack Parker, USA 2013. Efter et brutalt overfald, hvor Esther mister sit ufødte barn, indleder hun et forhold til Melanie, der ligner en sjælefrænde. Men Melanie spiller ikke med helt åbne kort. 
 • Kl. 23.59 i Gloria: FILM - ALL CHEERLEADERS DIE, Lucky McKee, Chris Sivertson, USA 2013. Den nørdede, ”alternative” pige Maddy har et horn i siden på skolens populære cheerleaders. Hun kaster sig derfor ud i et personligt hævntogt og går undercover blandt pigerne med fyretække for at rive dem ned fra piedestalen.
Fredag den 11. april
 • Kl. 21.30 i Palads: FILM - IN DARKNESS WE FALL, Alfredo Montero, Spanien 2014. På en vild ferie på en isoleret ø finder fem unge venner en grotte. Stemningen er høj, de går derind, farer vild. Nervepirrende found footage-horror optaget på GoPro-kameraer.
 • Kl. 22.30 i Empire: FILM: DER SAMURAI, Till Kleinert, Tyskland 2014. DER SAMURAI foregår over en enkelt skæbnesvanger nat, hvor betjenten Jakob er på vagt, mens en samurai i kjole og makeup trækker et blodigt spor gennem byen. 
 • Kl. 23.59 i Gloria: FILM - STAGE FRIGHT, Jerome Sable, Canada 2014. Meat Loaf, mord og musical. Det er tre af de herlige ingredienser i slasher-musicalen STAGE FRIGHT, hvor der både synges og skriges, når en maskeret morder tager livet af en sommerskole for unge, ambitiøse musikaspiranter. 
Lørdag den 12. april
 • Kl. 19.00 i Palads: FILM - ESCAPE FROM TOMORROW, Randy Moore, USA 2013. Disney World lukker ikke kommercielle filmproduktioner ind bag murene, og slet ikke horrorfilm, så ESCAPE FROM TOMORROW blev optaget i al hemmelighed – med instruktørerne forklædt som glade turister. En familiefar fyres, midt i forlystelsesparken, og så slippes Disney-dæmonien for alvor løs.
 • Kl. 21.30 i Grand: EVENT - Stumfilm med musikledsagelse. Loke Rahbek + KÖRKARLEN. Hvert år udvælger PIX en stumfilm, som fortjener at blive set igen på det store lærred – og ikke mindst genfortolket musikalsk, så filmen får en ny stemme. I år er vi stolte af at præsentere Loke Rahbek live i Grand Teatrets store sal. Her spiller han live til Victor Sjöströms KÖRKARLEN (KØRESVENDEN) fra 1921.
 • Kl. 22:30 i Empire: FILM - AFFLICTED, Derek Lee, Clif Prowse, Canada 2013. To bedste venner (spillet af instruktør- og forfatterduoen selv) er på rygsæk-rejse jorden rundt. Men deres tur stopper midlertidigt brat i Barcelona, da en af dem smittes med en sygdom, der sætter en bizar forvandling i gang. 
Søndag den 13. april
 • Kl. 20.00 i Empire: FILM - BLUTGLETSCHER (THE STATION), Marvin Kren, Østrig 2013. På en isoleret klimastation i Alperne gør en gruppe forskere en ubehagelig opdagelse: en gletsjer – af blod!
 • Kl. 21.30 i Palads: FILM - THE BABADOOK, Jennifer Kent, Australien 2013. Det neglebidende gys er i højsædet i det australske Sundance-hit THE BABADOOK om en enlig mor og hendes syvårige søn, der bliver besat af en skræmmende børnebog.
 • Kl. 21.45 i Cinemateket: FILM - L'ÉTRANGE COULEUR DES LARMES DE TON CORPS (THE STRANGE COLOUR OF YOUR BODY'S TEARS), Hélène Cattet, Bruno Forzani, Belgien-Frankrig-Luxembourg 2013. En mand ankommer til Bruxelles for at finde sin forsvundne kone, men befinder sig snart i et paranoidt psykodrama.  
Mandag den 14. april: 
 • Kl. 19.30 i Amager Bio: EVENT - Koncert med Claudio Simonetti's Goblin + Jozef van Wissem. Legendariske Goblin gæster Danmark for første gang nogensinde med deres karismatiske frontmand Claudio Simonetti på keyboard.
 • Kl. 21.30 i Palads: FILM - DØD SNØ 2 (DEAD SNOW: RED VS. DEAD), Tommy Wirkola, Norge 2014. Nazi-zombier møder kommunist-zombier i det norske højland! Der er ikke sparet på noget som helst i Tommy Wirkolas længe ventede og sprudlende veloplagte fortsættelse til splatter-komedien DØD SNØ. 
Tirsdag den 15. april
 • Kl. 20.00 på Hørsholm Hospital: EVENT - Horror på hospitalet - RE-ANIMATOR. PIX lader den hysteriske uhygge brede sig og åbner dørene til det gamle Hørsholm Hospital til en nat i splatterens tegn - med forfatteren H.P. Lovecrafts og instruktøren Stuart Gordons RE-ANIMATOR.
 • Kl. 21.30 i Cinemateket: FILM - PROXY,  Zack Parker, USA 2013. Efter et brutalt overfald, hvor Esther mister sit ufødte barn, indleder hun et forhold til Melanie, der ligner en sjælefrænde. Men Melanie spiller ikke med helt åbne kort. 
 • Kl. 21.30 i Gloria: FILM - JO NAN-JA-DEUL (INTRUDERS), Noh Young-seok, Sydkorea 2013. En hytte i skoven er en klassisk film setting, ikke mindst til et gys. Måske er det ubevidst også derfor, den unge lidt kejtede manuskriptforfatter, Sang-jin, søger roen til at kunne gøre sit seneste projekt færdigt på en vens afsidesliggende bed and breakfast. Men fred og ro er det sidste, han finder. 
Onsdag den 16. april
 • Kl. 17.30 i Empire: FILM - ESCAPE FROM TOMORROW, Randy Moore, USA 2013. Disney World lukker ikke kommercielle filmproduktioner ind bag murene, og slet ikke horrorfilm, så ESCAPE FROM TOMORROW blev optaget i al hemmelighed – med instruktørerne forklædt som glade turister. En familiefar fyres, midt i forlystelsesparken, og så slippes Disney-dæmonien for alvor løs.
 • Kl. 22.30 i Empire: FILM - IN DARKNESS WE FALL, Alfredo Montero, Spanien 2014. På en vild ferie på en isoleret ø finder fem unge venner en grotte. Stemningen er høj, de går derind, farer vild. Nervepirrende found footage-horror optaget på GoPro-kameraer.
Søndag den 20. april
 • Kl. 19.00 i Cinemateket: FILM - SANTA SANGRE, Alejandro Jodorowsky, Mexico-Italien 1989. Dette psykedeliske horrordrama fortæller om den unge mand Fenix, der som barn overværer sin far skære armene af sin mor. År senere lukkes Fenix ud af en mental-institution.
Onsdag den 23. april
 • Kl. 16.30 i Cinemateket: FILM - BUG, William Friedkin , USA 2006. Med BUG beviser William Friedkin ikke blot, at han bemestrer karakterdramaet til fulde uden samtidig at miste taget om alt det onde, der gemmer sig under overfladen. Han slår også en ny tone i sit værk an.
Torsdag den 24. april
 • Kl. 21.45 i Cinemateket: FILM - THE EXORCIST, William Friedkin, USA 1973. Friedkins største hit og en af de bedst sælgende gyserfilm nogensinde. Hvis du ikke har set, har du helt sikkert hørt om den.
Torsdag den 1. maj
 • Kl. 21.30 i Cinemateket: FILM - THE GUARDIAN, William Friedkin, USA 1990. Små tyve år efter EKSORCISTEN vendte Wlliam Friedkin tilbage til gysergenren, hvor hans sans for dæmoni, lyst og død får lov til at folde sig helt ud.
Søndag den 4. maj
 • Kl. 19.15 i Cinemateket: FILM - THE EXORCIST, William Friedkin, USA 1973. Friedkins største hit og en af de bedst sælgende gyserfilm nogensinde. Hvis du ikke har set, har du helt sikkert hørt om den.
Torsdag den 29. maj
 • Kl. 19.00 i Cinemateket: FILM - SANTA SANGRE, Alejandro Jodorowsky, Mexico-Italien 1989. Dette psykedeliske horrordrama fortæller om den unge mand Fenix, der som barn overværer sin far skære armene af sin mor. År senere lukkes Fenix ud af en mental-institution.
Lørdag den 31. maj
 • Kl. 14.00 i Cinemateket: FILM - BUG, William Friedkin , USA 2006. Med BUG beviser William Friedkin ikke blot, at han bemestrer karakterdramaet til fulde uden samtidig at miste taget om alt det onde, der gemmer sig under overfladen. Han slår også en ny tone i sit værk an.

10 kommentarer:

 1. Fedt at så mange af dem bliver vist flere gange... Det burde kunne lade sig gøre at fange langt de fleste af de her nævnte...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kommer ikke i nærheden af at nå det hele. Der er krimimesse i Horsens, som jeg skal til, der er arbejdsdage (= aftener) og der er påskeferie, så det bliver ikke nemt.

   Slet
 2. Jeg har for tredie år i træk taget ferie i den periode PIX kører, og køber filmpas... Jeg forventer at nå minimum 42 film i løbet af de 14 dage...

  SvarSlet
  Svar
  1. 42 film! Wow, det er vildt.

   Slet
 3. Er der nogen info om, hvilken udgave af Eksorcisten, der vil blive vist? Jeg har to gange set "Director's cut"-udgiven (som i virkeligheden vel egentligt mere er en "writer's cut") og jeg ville ret gerne se den oprindelig biografversion, som jeg synes er en meget bedre film.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man skal gå ud fra den spilletid, CInematek angiver, så er det den originale biografversion, men de skriver altså ikke eksplicit hvilken version, det drejer sig om.

   Slet
  2. Tak, Søren. Okay, det gir da lidt håb.

   Slet
 4. Argh... Hvorfor kun lige i København... Typisk..

  SvarSlet