torsdag den 6. marts 2014

THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE runder de 40 år ... og det bliver i den grad fejret

Den 1. oktober er det 40 år siden, at Tobe Hoopers THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE havde premiere i USA - og heldigvis bliver den runde fødselsdag fejret. Det manglede da også bare. MOTORSAVSMASSAKREN (eller SAVEN, som den kærligt omtales af danske fans) er en af genrens ypperligste frembringelser - et enestående og banebrydende værk, der stadig formår at chokere og imponere.

MPI/Dark Sky Films har arbejdet på en gennemgribende restaurering af Tobe Hoopers klassiker. De er gået tilbage til de originale optagelser, og har gennem en fem måneder lang arbejdsproces renset hvert eneste billede for snavs, fejl og ridser. Alene arbejdet med at rette farverne til tog 50 timer. Resultatet er en digital 4K-kopi, der i første omgang får premiere ved SXSW-festivalen i Austin, Texas, i næste uge. I forbindelse med dette kan Entertainment Weekly præsentere ovenstående repremiere-plakat, der er tegnet af Jason Edmiston.

I løbet af sommeren er det så tanken, at filmen skal vises rundt omkring i de amerikanske biografer. Vi kan kun håbe, at der er flinke folk, der vil sørge for at få SAVEN her til landet - f.eks. i forbindelse med en film-festival! Hører I efter derude? Kilde: Dread Central

7 kommentarer:

 1. Jatak, den ville jeg dælme gerne se på et stort lærred... PIX eller BW, det er lige meget, bare en af dem hiver den hjem...

  SvarSlet
 2. Jeg så den i BioCity Aarhus tilbage i 2005 (mener jeg det var). Den kørte kl. 19. og kl. 21. og blev præsenteret af Nicolas Winding Refn, og den blev også vist i Odense og København. Websitet Uncut udgav i den sammenhæng et flot lille magasin udelukkende om TCM, som man kunne få i de biografer filmen blev vist. Har stadig mit eksemplar. :-) Det skal siges at det eneste 35mm print de kunne få fat i, var med spanske undertekster.

  SvarSlet
  Svar
  1. På DFI's hjemmeside skriver de: I 2003 blev filmen vist i en kopi uden danske undertekster ved i alt 4 forestillinger præsenteret af Nicolas Winding Refn og Andersen Film og med introduktion af Refn.

   Slet
  2. Okay, så var det i 2003. :-) Hvorom alting er, så var det en fed oplevelse både at se TCM på det store lærred og samtidig møde Winding Refn. :-)

   Slet
 3. Dengang hørte jeg, at det var Refn, der fik den hevet til Danmark og sørgede for, at den fik en repremiere. Jeg så den ikke, men jeg købte plakaten på filmmessen i Kbh i 2003.

  Og det lyder kanon med et ny repremiere i USA og man må så bare håbe, at den restaurering ikke inkluderer noget af den forfærdelige colorcorrection, som vi har set før, der får billedet til at se ud, som om det var smurt med vaseline.

  SvarSlet
 4. Jack J--> Ifølge et interview med Hooper på en amerikansk side, så er den nye, digitale udgave både været udsat for color correction OG har fået et splinternyt soundtrack remixet i 7.1.

  "Bah, humbug!" som Scrooge plejede at sige.

  SvarSlet
 5. Der er i hvert et billede ude fra den restaurerede udgave, der antyder, at det ikke er vaseline-filteret, der har været i brug. Men der skal nok tikke en masse amerikanske anmeldelser ind i næste ude efter festival-premieren.

  SvarSlet