tirsdag den 15. april 2014

Claudio Simonetti's Goblin rockede Amager Bio

Claudio Simonetti's Goblin på scenen i Amager Bio.
Man kan ikke sige Dario Argento uden ikke også at komme ind på Goblin - bandet, der i forskellige konstellationer har leveret musik til flere af den italienske instruktørs film. Det med de forskellige konstellationer kommer også til udtryk i den virkelige verden, hvor man i øjeblikket har to bands på landevejen, der gør krav på Goblin-navnet. I aftes stod den ene variant - den, der hedder Claudio Simonetti's Goblin - på scenen i Amager Bio - og det blev en fornøjelig affære med masser af Dario Argento-musik og andre punktnedslag i filmmusikkens og prog-rockens verden.

Folk venter på at komme ind til koncerten.
Koncerten var en del af CPH PIX-festivalen, og begivenheden tiltrak et mellemstort publikum til Amager Bios unikke lokaler. Strengt taget var vi nok ikke flere, end at vi kunne have været i Lille Vega, men det var nu fedt at opleve bandet på en stor scene og under optimale forhold. Blandt publikum var mange fra det danske horror-fan-miljø, og Goblin-koncerten havde fået nogle af de garvede ghouls fra de gode gamle gyser-fanzine-dage til at troppe op. Nogle af dem har jeg aldrig mødt IRL (eller in real life, som man siger på moderne dansk), så det var enormt hyggeligt endelig at kunne hilse på folk, jeg hidtil kun har kendt fra breve eller diverse skumle fan-publikationer.

Absolut Lut med Jozef van Wissem.
Koncerten var en dobbelt-begivenhed, forstået på den måde, at det første navn på scenen var hollandske Jozef van Wissem. Han har bl.a. lavet soundtracket til ONLY LOVERS LEFT ALIVE, den nye vampyrfilm af Jim Jarmusch. Den sortklædte van Wissem kom ind med sin specialbyggede lut, der lignede noget fra en science fiction-film, og satte sig uden et ord ned og begyndte at spille. Musikken var minimalistisk og hypnotisk, og intensiteten steg, efterhånden som numrene skred frem.

Kun da van Wissem spillede et track fra ONLY LOVERS LEFT ALIVE, henvendte han sig til publikum, men ellers var han i sin egen verden, som en goth-troubadour fra en anden dimension. Selv om musikken havde en ensartet klang og var præget af gentagelser, så var det på ingen måde noget ligegyldigt new age-plidder-pladder. Det havde kant, og det var fascinerende at overvære en så kompromisløs optræden.

Så er vi i gang.
Efter en kort pause, hvor folk kunne nå i baren og få fyldt op, gik Claudio Simonetti's Goblin endelig på scenen. Ud over Claudio Simonetti på keyboards består bandet af Bruno Previtali på guitar, Federico Amorosi på bas og Titta Tani på trommer. Bandet lagde ud med et par numre fra albummet "Roller", hvilket kan virke lidt modigt, da folk nok har nogle andre tracks kørende på deres indre pladespiller, når de tænker på Goblin. Men så var festen ligesom sat i gang, og man fornemmede også hurtigt, at vi havde med et rockband at gøre.

Undervejs blev der vist filmklip bag bandet.
Men med aftenens fjerde nummer kom vi frem til the good stuff. - Do you like zombies? spurgte Claudio Simonetti publikum, og det kunne vi kun sige ja til. Det var startskuddet til musikken fra DAWN OF THE DEAD, der blev akkompagneret af klip fra filmen på et lærred bag bandet. Herligt, herligt... Derefter skulle vi lige nogle omveje ud i bandets bagkatalog og omkring lidt fra NON HO SONNO, som jeg ikke kender så godt, før der for alvor blev sat ind med en omgang af Dario Argentos Greatest Hits.

Kan I så synge med!
Masser af stemning på scenen.
Claudio Simonetti forsøgte at få publikum med på at synge temaet fra SUSPIRIA, men det var alt andet end overbevisende - men heldigvis kunne han så meget bedre selv. Det var fantastisk at opleve denne ikoniske musik blive spillet live - og højt! Det samme gjaldt TENEBRE, PHENOMENA og PROFONDO ROSSO, hvor man under TENEBRE kunne more sig over, at Simonetti kæmpede med at beholde sit mikrofon-headset på, hvorigennem han leverede det velkendte vocoder-element, der er en del af det berømte track.

Tak for denne gang!
...og vi skal da lige have et billede af os selv og publikum.
Ingen rock-koncert uden ekstranumre, og bandet kom tilbage på scenen og leverede en energisk udgave af temaet fra DÈMONI, hvorefter vi lige fik lidt mere fra DAWN OF THE DEAD. Så takkede bandet af, rystede hænder med publikum oppe ved scenekanten og fik taget et billede af dem selv med publikum i baggrunden. Alt i alt en utrolig oplevelse, selv om der måske gik lidt for meget rock'n'roll i den undervejs end egentlig filmmusik-koncert (vi fik sandelig også en trommesolo). Men det var fedt, energisk, dynamisk og på et højt niveau rent teknisk.

Ude i forhallen blev der solgt merchandise, og jeg snuppede lige soundtrack-cd'en fra Dario Argentos DRACULA (ja, det er en jammerlig film, men filmens hovedtema er meget flot) samt en Goblin-T-shirt. Selv om vi publikummer havde brug for at få snakket om aftenens koncert, så havde personalet travlt med at komme hjem, så det var derfor tid til at drive hen til baren Beta lige ved siden af Amager Bio, hvor der var efterfest. Jan Schmidt fra Another World Entertainment var DJ med soundtrack-vinyler, så det skulle vi lige have med.

Nicolas Barbano i samtale med Claudio Simonetti.
Så skal der skrives autografer... her til komponisten og musikeren Alex Puddu (til venstre i billedet).
...og endnu flere autografer, mens NATTENS ENGEL-instruktøren Shaky González (i midten af billedet) kigger på.
Men først stod vi ude foran og snakkede om koncerten og om horror generelt, og mens vi stod der, kom bandet hen til Beta for at være med. Jeg fik trykket Claudio Simonetti i hånden, og takkede for en god koncert og en stor oplevelse, hvorefter bandet holdt hof nede i Betas kælder. Her blev der snakket og skrevet en del autografer. Stemningen var helt i top; et suverænt punktum på en god aften.

2 kommentarer:

  1. hej Søren.....rigtig fin gengivelse af Goblinkoncerten, som jeg ligeledes fik en kæmpestor fornøjelse ud af.....det at stå der i den mørke Amar' bif, og få blæst en hulans masse gode Argento "filmlyde-emotioner" lige lukt i fjæset fra maestro Simonetti og hans tight'e band.....Jo...det var rock/ruld, men fannerme osse sublim her og nu musiksammenkog fra et unikt filmsoundtrack, ganske virtuøst og 70-80'er retro....ingen billige Keith Emerson (ELP) orgiastiske keyboard-kunstnerier, men et hammerpænt set, der gav total god mening, hvis man har set og følt de her film op gennem de sidste 20-30 år, som nogen af os har. Jeg var så lykkelig over at have taget den laaaange tur over + hjem fra Aalborg...hæj AaB...hæj AaB.....og også virkelig hygsomt at trykke dig på næven Søren....vi har jo kendt til hinandens xistens i over 30 år, men aldrig møstes...så det var dejligt. Osse skønt at møde nye som gamle koryfæer fra den danske horrorfilm-fandom....Jesper Ørsted...Steen Schapiro...Nic "wankerchief" Barbano...Frank "mondo Søfto" Brahe.....Ole + Martin fra de gamle Årrrhus-undergrundstossefilm-dage......Jan Schmidt (awe) og CPh-filmbozz Thure Munkholm...har jeg glemt nogen..?? Vi manglede bare Pedro og profondo Rostock for at hæve giallo-feberen oppe på 43 grader.....cheers, Lars von H.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var som sagt super uhyggeligt at se så mange fans samlet; også selv om vi savnede nogle stykker.

      Slet