mandag den 9. juni 2014

Skræk og Rædsel fylder otte år

I dag runder Skræk og Rædsel de otte år. Faste læsere har uden tvivl bemærket, at der har været lidt stille her på kanalen den seneste tid, men bloggen er skam ikke død endnu - den lugter bare sådan. Jeg skal ikke kede jer med statistik og besøgstal, men alt er godt. Til gengæld kan jeg ikke buse frem med bombastiske udviklingsplaner for bloggen - den lever sit eget stille liv; alt efter hvad jeg nu kan nå. Tid er ganske enkelt den største udfordring lige for tiden (so to speak). Jeg når f.eks. ikke at se så mange gysere i disse måneder, og det er langt fra alt, jeg ser, der er værd at skrive om.

Det er ikke fordi, det er en kedelig periode at være horrorfan i - især hvis man er til de klassiske titler. Mange film genudgives i deluxe-udgaver på Blu-ray og dvd med nytegnede covers og bunker af nyt ekstramateriale. Også mere obskure ting graves frem fra arkiverne, og udkommer nu for første gang på andet end VHS-bånd. Når jeg kigger i min RSS-læser, kan der i løbet af et døgn sagtens være tikket 100 horror-nyheder ind, så der sker altså noget. Udfordringen er at få tid til at forholde sig til det.

Når det gælder de nye ting, så har meget ændret sig - bare i løbet af de otte år, jeg har lavet Skræk og Rædsel. Det hjemlige dvd-marked er snart tørret helt ud, og man skal være heldig, hvis der udkommer mere end tre nye gysere i løbet af en måned. Her har streaming-tjenesterne gjort voldsomme indhug i markedet for fysiske eksemplarer. Heldigvis har dvd-selskaberne ikke givet helt op i England endnu, så meget kan bestilles hjem herfra.

Til gengæld har TV-serierne fået en stærk platform med de nye tjenester, og mange titler kommer til. Det er dog ikke dem alle, der er lige holdbare, men det er fint, at der produceres så meget. At vi lever i en hurtigere verden rent TV-mæssigt, kan f.eks. også ses på, at DR3 var kvikke til at få vist sæson 4 af THE WALKING DEAD - førhen skulle man vente halve og hele år på, at de landsdækkende kanaler fik hevet tingene hjem.

Den danske horror-litteratur har markeret sig voldsomt de senere år, mens jeg stort set ikke følger med i den internationale scene. Også her har den elektroniske revolution vendt op og ned på meget, men jeg er ikke med på beatet, hvad det angår.

Som sagt, så kniber det med tiden mht. til min skriverier her på Skræk og Rædsel, men bare rolig... bloggen går ingen steder, og jeg satser da bestemt på også at runde en ti års fødselsdag (hvis altså Google gider at holde liv i Blogger så længe). Så kig forbi; måske får du en uhyggelig overraskelse.

9 kommentarer:

 1. Jeg læser med stor glæde fortsat med og sætter så absolut pris på dine fortsatte skriverier. Tillykke med de otte år.

  SvarSlet
 2. Til lykke med endnu et veloverstået år i gysets tjeneste!

  SvarSlet
 3. Mange tak for jeres hilsener!

  SvarSlet
 4. Hej Søren jeg er vild med din blog
  Keep it up!
  de bedste hilsner Peterpeter

  SvarSlet
 5. Igen, mange tak for jeres hilsener. Jeg skal prøve at holde dampen oppe.

  SvarSlet
 6. du gør det rigtig godt, underholdende og interessant...altså ganske ulig EB..ho ho....så endelig bliv ved Søren....cheers, Lars von H

  SvarSlet
 7. Stort tillykke med endnu et år... Selvom man ikke kan regne med noget nyt på bloggen hver dag, så kan man altid regne med at når der ER nyt, så er det relevant, spændende og velskrevet...

  SvarSlet