tirsdag den 14. april 2015

Movie Battle 2015: En beretning fra optagelserne af SELVFED med Marc Ciano og Nicole Brøggler

Som tidligere omtalt her på bloggen, så vises der nye danske slasherfilm på årets CPH PIX, nemlig som en del af kortfilm-konkurrencen Movie Battle. Et af bidragene er den syv minutter lange SELVFED, der har de to reality-stjerner Marc Ciano og Nicole Brøggler i hovedrollerne. Jeg har modtaget denne rapport fra instruktøren Svend Ploug Johansen om optagelserne af filmen:

SELVFED er inspireret af intet mindre end Alfred Hitchcocks PSYCHO, slasherfilmens moder, og vores lille kortfilm byder på en moderne, skæv og anderledes version af det legendariske mord i brusebadet. Vi leger med den berømte scene, og har gjort mordet endnu mere brutalt og endnu mere sexet end i den oprindelige version fra 1960. I PSYCHO ser man ikke blod og bare bryster - det gør man i SELVFED! 

I det hele taget har scenen fået en anderledes og mere sarkastisk vinkel. Med udgangspunkt i moderne reality-TV og tendensen til for enhver pris at ville være berømt, har vi med et glimt i øjet castet to af tidens hotte reality-stjerner, Marc Ciano og Nicole Brøggler. Filmen handler om deres kamp for at være mest kendt og vippe de andre reality-stjerner af pinden. 

Uden at røbe for meget kan vi godt afsløre, at det udvikler sig både dramatisk og blodigt! Handlingen har et ironisk glimt i øjet, og filmen er i høj grad et humoristisk bud på genren. Ciano har det perfekte pokerfjæs, og Nicole er alt andet end blufærdig, så vi lover, at der er både blod, hud og grin for alle pengene! 

SELVFED blev skudt på én lang lørdag i en lejlighed i det indre København. Vi havde forberedt filmen til mindste detalje med komplet storyboard og gennemarbejdet skudliste, så vi kunne skyde effektivt indenfor en stram tidsplan. Fordelen ved at optage alt på en lang dag er, at alle bevarer fokus og forbliver i historiens univers fra start til slut. Det bliver på den måde meget intenst og sammenhængende, når både cast og crew træder ind i historien og gennemfører arbejdet i et langt forløb. 

Jeg tror, at det resulterer i en kontinuerlig og mere troværdig film, når den er skabt i en så intensiv proces - og kortfilmens styrke er netop at levere en komprimeret og intens historie med et enkelt, men kraftfuldt, aftryk! Vi håber i hvert fald, at det er lykkedes at lave en sjov og skæv film, der samtidig giver stof til eftertanke. 

Dog er SELVFED først og fremmest en humoristisk og kærlig hyldest til slasher-genren! Vi brugte intet mindre end fem liter filmblod og en meget lang kniv, så vi har gjort alt for at leve op til genrens konventioner! Derudover har vi i Marc Ciano og Nicole Brøggler to hovedpersoner, der ikke er blege for at være på og give den gas - både med og uden tøj på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar