torsdag den 18. juni 2015

Another one bites the dust - INSIDIOUS: CHAPTER 3 kommer ikke op i de danske biografer

Så skete det igen; endnu en horrorfilm er blevet droppet, selv om den egentlig stod til at skulle få dansk biograf-premiere. Denne gang er det gået ud over INSIDIOUS: CHAPTER 3, der her i landet distribueres af UIP. Filmen havde premiere i USA den 5. juni, hvor den fik blandede anmeldelser, men på horror-hjemmesiderne var man i det store hele mere positiv end på de mere mainstream medier. Jeg kunne godt lide, at Shock Till You Drop kaldte den for "aggressively creepy".

Billetsalget har ikke været helt oppe at ringe med en omsætning på godt 39 millioner dollar i USA. Regner man resten af verden med, så er tallet 65,7 millioner dollar. Hvad filmen har kostet at lave, er åbenbart en hemmelighed, men et enkelt medie har smidt tallet 10 millioner dollar på bordet. Så selv om man også skal tage udgifter til markedsføring og den slags med i det samlede regnestykke, så kan producenterne nok se frem til et pænt overskud, selv om det nok ikke bliver helt så stort som forventet.

Men filmselskabet siger altså nej til at få nogle danske kroner i kassen, og den planlagte premiere den 6. august er droppet. Svenskerne fik til gengæld mulighed for at se INSIDIOUS: CHAPTER 3 fra samme dato som amerikanerne, og i skrivende stund kører den endnu. Måske har man skævet til de svenske besøgstal, da man besluttede sig for at opgive en dansk premiere, men jeg kan ikke vide det.

Selv om det er trist, når planlagte gyserfilm droppes, så var danskerne ikke specielt vilde med 2'eren i serien. Den solgte nemlig 3594 billetter, mens 1'eren nåde op på hele 9796 billetter. I det mindste har man i dette tilfælde haft nogle tal at forholde sig til - det nye POLTERGEIST-remake blev f.eks. slettet fra den danske premiere-liste, før filmen havde været oppe  i USA. Ak ja, vi må se INSIDIOUS: CHAPTER 3, når den engang kommer på dvd og Blu-ray.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar