torsdag den 27. august 2015

FEAR THE WALKING DEAD: De levende døde kommer langsomt vaklende i Los Angeles

Mens TV-serien THE WALKING DEAD går sin sejrsgang med en sjette sæson på vej, og det originale tegneserie-hæfte stille og roligt nærmer sig nummer 150, er det nu blevet tid til spin-off-TV-serien FEAR THE WALKING DEAD. Den har intet med Robert Kirkmans oprindelige historie at gøre, men foregår i det samme univers - denne gang lige før hele verden bliver rendt over ende af de levende døde. Hvor store dele af den originale historie foregår i Georgia, er vi denne gang i Los Angeles, så fokus er et helt andet.

Vi følger familien Clark, der består af gymnasielæreren Madison Clark, datteren Alicia og sønnen Nick. Madison er kæreste med kollegaen Travis Manawa, der har bøvl med ekskonen om at få samkvems-weekenderne med sønnen Chris til at gå op. Det hele starter dog med Nick, der er junkie, og som efter et dårligt trip ser en af hans veninder fra narko-miljøet, der har ædt et par andre personer.

Han flygter fra stedet, og bliver kørt ned. Turen går til hospitalet, hvor den sammenbragte familie Clark samles om ham, mens Nick er ved at gå ud af sit gode skind: Var det virkeligt, det han så, eller var det bare stofferne, der udløste nogle vanvittige hallucinationer? Imens melder flere og flere sig syge af influenza. Der er en virus i omløb.

I og med at man har valgt at starte fra begyndelsen, så får man ikke horder af zombier i det første afsnit. Der bygges langsomt op, og vores hovedpersoner har endnu ikke fattet omfanget af den katastrofe, der er på vej. Tempoet er derfor langsomt, hvilket sådan set er fint nok, hvis det ikke var fordi, at der er flere problemer med pilot-afsnittet.

Den dysfunktionelle familie, vi følger, er ikke rasende interessant, og vi når ikke for alvor at føle sympati med nogle af dem. Især er moderen Madison- spillet af Kim Dickens - lidt af en kold fisk, mens der er lidt flere nuancer at hente hos hendes lærer-kæreste Travis (spillet af Cliff Curtis). Og så er det noget af en udfordring at have en junkie som en af hovedpersonerne, nemlig sønnen Nick, men det kan selvfølgelig skabe nogle interessante situationer i de kommende afsnit. Han spilles af Frank Dillane, der lidt ligner en bleg kopi af Skeet Ulrich, der jo ligner en bleg kopi af Johnny Depp. Så er niveauet ligesom lagt.

Mange serier slås med det første afsnit, fordi vi skal nå at lære en masse personer at kende, men dramaet introduceres. Det første afsnit af FEAR THE WALKING DEAD virker mere kluntet fortalt end de fleste moderne TV-serier, men den kan selvfølgelig nå at komme op i gear i de kommende episoder. Værst er nok, at den ser lidt billig ud, men nu har jeg fulgt for lidt med i hovedserien til at vide, om den lider af det samme problem.

Den samlede dom: En klodset start, men den skal da have en chance. FEAR THE WALKING DEAD kan ses på HBO Nordic.

FEAR THE WALKING DEAD: Sæson 1, afsnit 1. Instruktion: Adam Davidson. Medvirkende: Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane , Alycia Debnam-Carey, Elizabeth Rodriguez. Musik: Paul Haslinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar