lørdag den 5. september 2015

På jagt efter THE WALKING DEAD på Blu-ray i sekunderne før de sidste butikker drejer nøglen om

Forleden lukkede Stereo Studio-kæden, og dermed forsvandt endnu et af de vandhuller, hvor skræk-fans kan gå hen og få tilfredsstillet deres tørst efter fysiske eksemplarer, man kan have stående i sin samling. Stille og roligt æder streaming-universerne sig ind på det fysiske marked, og butikkerne må dreje nøglen om.

Sidste sommer var det den sidste overlevende butik i TP Musik-kæden, der måtte sige farvel, og det er i den grad et savn i bybilledet. Man kan ikke længere på samme måde drøne rundt til den ene butik efter den anden på jagt efter spændende ting - selv ikke i København, hvor de første tegn på Stereo Studios fald var, at de allerede sidste år gav op i Købmagergade. Det går bare den forkerte vej!

Her forleden fik jeg den ide, at jeg ville have de første tre sæsoner af THE WALKING DEAD på Blu-ray, selv om jeg har dem på dvd. Men nu havde jeg fået fjerde sæson på Blu-ray som en gave på et tidspunkt, og da jeg skal have høvlet hele serien igennem her i løbet af efteråret, så kunne jeg lige så godt gå all-in.
Nu var det THE WALKING DEAD, jeg var på jagt efter, og jeg fandt sæson 1 til en halvtredser og sæson 3 til 150,- kroner
Så satte jeg kursen mod en af de sidste butikker, der er værd at frekventere i København, nemlig Fona på Strøget. I folkemunde kaldes den stadig for Fona 2000, men det er et levn fra dengang, hvor de prøvede at være en rigtig multimedie-butik med bøger og det hele. Ja, jeg skrev bøger. De har f.eks. haft James Herbert-paperbacks stående på hylderne. Men stedet er stadig legendarisk for sit store udvalg, fornuftige priser og mange tilbud. På det seneste er vinyl-afdelingen blevet udvidet markant, så der sker noget.

De har masser af gys på dvd, mens udbuddet på Blu-ray bærer lidt præg af, at horror-udgivelserne fra de danske distributionsselskaber er begrænsede. Men der er da som regel noget at komme efter. Men nu var det THE WALKING DEAD, jeg var på jagt efter, og jeg fandt sæson 1 til en halvtredser og sæson 3 til 150,- kroner.

Men sæson 2 var ikke at finde på hylderne, og jeg kan se, at mange af online-forhandlerne ikke ligger inde med den. Uden at vide det, så kan man få på fornemmelsen, at oplagene ikke er så store længere, hvilket igen kan være påvirkningen fra streaming. Men det er som sagt bare gætværk fra min side. Heldigt nok havde de sæson 2 på blå hos DVD City, så min mission lykkedes. Men det er bare ikke det samme som før, og man frygter hvornår den næste butik må klaske et "ophørs-udsalg"-skilt på vinduet.

8 kommentarer:

 1. Ja, du har helt ret, Søren - det er virkelig bekymrende med butikkerne, der bukker under i sådan en stor stil. Min teori er dog at der stadigvæk vil være få butikker, der sælger fysiske medier, men det vil være små specialbutikker, og ikke længere kæderne, der slet ikke kan følge med længere... i stedet vil det garanteret være ildsjælene, der kæmper for at markedet ikke dør helt ud...

  Men nej, det er deprimerende, og jeg har masser af gode minder fra Stereo Studio i Aalborg... Nu er det slut... desværre - det hele bliver jo nok hovedsagelig online-salg, lige indtil at det også bliver for umoderne... og så skal vi alle som en, kaste sig over de skide streamningstjenester, som jeg overhovedet ikke finder interessant, og jeg har desuden hørt at deres udbud skulle være virkelig dårlig... nej tak - ikke noget for mig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger streaming som et supplement til de fysiske indkøb. Og især mht. serier er vi glade for Netflix her i huset - f.eks. når der kommer en ny sæson HOUSE OF CARDS. Men ellers foretrækker jeg at have de fysiske eksemplarer stående på hylden.

   Slet
 2. Stereo Studio er lukket? Det er ganske og aldeles gået hen over mit hoved. Æv, hvor surt! Hvis Fona 2000 lukker, hvad er der så tilbage. :(

  Det kan dog undre, at der ikke er flere, der åbner internetbutikker med dvd/blu-ray-salg. Folk er jo blevet glade for at handle på nettet, Amazon kører bare derudad og det samme gør en butik som CDON i Sverige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, at det er en guldgrube at have en internet-shop med dvd og Blu-ray, og det er vist heller ikke dem alle, der kører supergodt. Og i Sverige er en specialbutik som SubDVD ved at lukke ned, så det går den forkerte vej.

   Slet
  2. Ja (suk). Det er lidt (meget) skræmmende, at vi måske slet ikke har mulighed for at købe danske udgivelser inden længe. Hvis ikke der findes butikker, fysiske eller online, så holder de danske distributører velsagtens op med at udgive dem.

   Slet
  3. Jeg tror stadig, at der går nogle år. Der sælges vel også en del dvd'er og Blu-rays via f.eks. supermarkederne.

   Slet
  4. Det er jo meget klart at der ikke er penge i danske Blu-rays - hvad er der på markedet af "klassiske" danske film på Blu-ray? Olsen-Banden, Martha samt nogle få stykker mere - ingen Dirch Passer, Morten Korch eller de gamle Far til Fire, som jo ellers solgte rigtigt godt på DVD (hvis ikke de blev givet væk sammen med Hjemmet, Familie Jourmalen etc.)
   Og film som I Kina Spiser De Hunde, Gamle Mænd i nye Biler, De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter kan købes på Blu-ray i Tyskland, men jeg har ikke set dem herhjemme endnu!
   Men tror ikke salget af Blu-ray og DVD dør helt, for som med CD vil der stadigt være nogen som os, der vil have et fysisk ex stående derhjemme. Men salget bliver nok samlet i de store internet butikker som Amazon.
   Man hvad med det nye superformat, 4K UltraHD Blu-ray der er på vej ind på markedet - vil det kunne redde salget af fysiske produkter? Ikke efter min mening...

   Slet
  5. Det virker ganske enkelt som om, at Blu-ray-markedet ikke er særlig stort i Danmark. Mystisk ...

   Slet