fredag den 27. maj 2016

Hvad pokker er det, der sker med FANGORIA?

I årtier har det amerikanske horror-magasin FANGORIA været en milepæl på markedet. Ganske vist har det ikke været alle numre, der har været lige interessante, og en del af artiklerne har i perioder været tyndbenede og næsten barnlige. Nu var det nok heller ikke nemt at lave skrækfilm-blad i 90'ene, hvor der var måneder imellem de gode film, men bladet har altid været dedikeret til genren, og det er noget, der batter på den lange bane. Men har det 37 år gamle blad for alvor problemer.

I denne uge kom det frem, at redaktøren Michael Gingold ikke længere sidder på posten. Samtidig er art director Bill Mohalley også forsvundet fra bladet. FANGORIA har haft en turbulent periode siden september sidste år, hvor redaktøren Chris Alexander sagde farvel. Han blev kort efter tilknyttet horror-hjemmesiden Shock Till You Drop. Alexander havde været boss på FANGORIA siden 2010, hvor han tog over efter Tony Timpone, der havde været på bladet stort set altid.

Det blev så en af de andre, som var gammel i gårde, der kom til at sætte sig i chef-stolen efter Chris Alexander, nemlig Michael Gingold. Men kort derefter løb bladet ind i en del problemer, hvoraf det værste nok var, at deres distributør lukkede. Men det var ikke det eneste, og som månederne gik frygtede bladets fans, at det var slut for FANGORIA. Den 10. maj kom så en nyhed fra dem om, at de ville ændre antallet af fysiske udgivelser om året fra ti til seks. Samtidig skulle det ellers genoplivede GOREZONE have pause.

Man ville dog prøve at supplere de seks fysiske udgaver med fire digitale numre, og så er håbet, at man på et senere tidspunkt kunne komme op på ti blade om året igen. Alt tyder dog på, at den stadig har været helt gal i kulissen, og nu er Michael Gingold ude uden for alvor at have markeret sig som den nye chef. Hvad der er den egentlige årsag til hans exit, kan man ikke vide, men det er under alle omstændigheder tydeligt, at det hæderkronede magasin har sit at slås med.

Den seneste melding er, at den forholdsvis ukendte Ken W. Hanley har sat sig i chefstolen, og at man stadig arbejder på at få styr på tingene. Der skal bl.a. ansættes nye kræfter på redaktionen. At Gingolds exit er en følsom sag, afsløres dog i et tweet fra Hanley, hvor han skriver: "Guys, I'm going to be stepping away from social media for the next two days. Trying to be classy & respectful about a difficult situation".

Imens kan man kun vente på, at der rent faktisk begynder at udkomme nogle FANGORIA igen. Nr. 345 og 346, som du kan se i dette indlæg, findes vist pt. kun som digitale numre, men de vil i de kommende uger tilflyde abonnenterne i fysisk form. Nr. 347 skulle så være det næste, der også vil lande ude hos forhandlerne.

Tja, hvad skal man tro? Jeg vælger at håbe det bedste, for dybest kan man som horror-fan ikke forestille sig en verden, hvor FANGORIA ikke findes. Af samme årsag har jeg faktisk tegnet et abonnement hos dem; selvfølgelig i et lønligt håb om, at nr. 345 og 346 vil lande i min postkasse. Men det kan også være penge ned i et dybt sort hul. Nu får vi se.

Opdatering: Mit abonnement på FANGORIA virker i hvert fald så langt, at jeg nu har fået rabat-koder og download-links til PDF-udgaver af nr. 345 og 346, så nu ligger de to numre indtil videre på min computer. Så må vi se med de fysiske eksemplarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar