lørdag den 14. maj 2016

Okay, så fik jeg bestilt THE VVITCH på Blu-ray, men det var altså ikke helt billigt

Hvis man har set Kevin Costners filmatisering af David Brins postapokalyptiske roman THE POSTMAN, så vil man vide, at det at få post er noget af det, der er med til at holde en civilisation sammen. Ganske vist sender vi ikke så mange breve mere, og ifølge den nye postaftale vil mange breve være længere undervejs og postbuddet vil kigge forbi færre af ugens dage.

Men i disse år er post - og ikke mindst pakkepost - blevet en livline for mange samlere af film og musik, ganske enkelt fordi de fysiske butikker lukker. Vi har blandt andet mistet Guf, Stereo Studio, TP Musik, Fona og nu er det Rock Uglen, der snart siger farvel. Derfor er vi nødt til at orientere os mod online-butikkerne for få ting hjem til samlingen.

Her er det selvfølgelig udbuddet og servicen, der betyder noget, men i længden spiller portoen også en rolle. Hertil kommer hvor hurtigt varen bliver leveret. Nu har jeg ikke den store erfaring med de danske online-forhandlere endnu, så jeg må vende mig mod det store udland for at komme med et eksempel på, at man som kunde er nødt til at træffe nogle valg.

En af de bedst anmeldte og mest hypede gysere det seneste års tid er THE VVITCH af Robert Eggers. Det blev aldrig til noget med en dansk biografpremiere, og nu udkommer den så rent fysisk på dvd og Blu-ray i USA den 17. maj (den har allerede haft premiere digitalt, men jeg vil gerne have en skive i hånden). Man kan selvfølgelig vente til den 18. juli, hvor filmen udgives i England - endda med danske undertekster - men nu vil jeg altså se den, og derfor har jeg bestilt den.

I skrivende stund koster filmen 16,99 dollar, knap 112 kroner, på amerikansk Amazon. Men så kommer porto og forsendelse. Man kan vælge standard international forsendelse, så den samlede pris bliver omkring 160 kroner, men så skal man regne med, at filmen er 18-32 arbejdsdage undervejs. Hvis man vælger en lidt hurtigere model, ryger prisen op på 255 kroner, men så er man også sikker på, at der bliver betalt told og moms, når pakken rammer Danmark. Det tager 9 til 14 arbejdsdage.

Er man virkelig ivrig efter at få filmen hjem, så kan man vælge en lynhurtig model, der tager 2 til 4 arbejdsdage, men så er prisen også hele 392 kroner. Jeg valgte den mellemste løsning, og så er det bare at vente. Nu kan man internationalt shoppe mange forskellige steder, og jeg har næppe valgt den billigste, men i længden skal man holde øje med prisen for porto og forsendelse - netop fordi man kan komme til at betale mere end det, som filmen rent faktisk koster. Og det kan hurtigt blive en stor post på budgettet - især i en verden, hvor vi stort set ikke kan gå ind i en fysisk butik og shoppe.

2 kommentarer:

  1. Amerikanske Amazon er blevet træls med de forsendelsesformer - jeg er ganske enkelt holdt op med at bruge dem af samme grund. Jeg kan helt klart anbefale at bruge enten eBay eller Google titlen og finde frem til mindre amerikanske webbutikker, det kan sagtens betale sig! Desværre lader det til, at vi engang i fremtiden må finde os i, at det kommer til at koste flere penge at få varen frem til vores hjem, end varen rent faktisk koster... og så er der nok ikke nogen tvivl om, at de fysiske medier stille og roligt dør ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg skal under alle omstændigheder til at finde nogle alternative forhandlere. Det har bare været så nemt med Amazon, men de er bare ikke rigtig gode længere.

      Slet