torsdag den 9. juni 2016

Skræk og Rædsel runder de 10 år

Hold da op! Skræk og Rædsel har nu eksisteret i 10 år. Det var fredag den 9. juni 2006, at jeg skrev det allerførste indlæg, hvor jeg annoncerede, at jeg gik i gang. Samme dag blev det til et lille indlæg om THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE-filmene. Dengang havde jeg nok ikke forestillet mig, at bloggen skulle holde så længe, men nu er vi her altså ... ti år senere.

Gennem årene har jeg skrevet om stort og småt i genren. Dette er indlæg nr. 4065, så der er blevet sprøjtet nogle ord ud. Da Skræk og Rædsel i nogen grad har været en nyhedsbaseret blog, så er mange af indlæggene formentlig forældede, men sådan er det. Men rub og stub ligger der, og jeg fik for nogle år siden en kommentar fra en læser, der havde tygget sig igennem det hele fra en ende af. Måske skulle jeg selv prøve det en dag.

Selvfølgelig kigger jeg på besøgstal, for de færreste gider at skrive ud i et tomrum. Tallene afslører, at Skræk og Rædsel ikke er så velbesøgt som tidligere, og det er der nok flere forklaringer på. En af de oplagte er, at jeg ikke skriver så meget til bloggen som tidligere. Det kommer lidt i perioder, hvor meget jeg får tæsket i tasterne, men det har f.eks. kostet en del tid og kræfter, at jeg flyttede lejlighed her i foråret. Også andre ting i det virkelige liv kræver opmærksomhed, men det er jo en del af gamet.

Nu er Skræk og Rædsel under alle omstændigheder en niche-blog og som sådan en gammeldags en af slagsen, så den vil aldrig komme i nærheden af de læsertal, som mode-skribenter og kendisser kan diske op med. Og horror-fandommen er nok skruet sådan sammen, at det i nogen grad er INFERNO-generationen, der læser blogs som denne; altså fans, der kan huske fanzinet INFERNO og nogle af de andre skumle blade, der kom i sin tid. Andre er så til de mere hurtige platforme, hvor man deler og liker.

Siden oktober 2010 har Skræk og Rædsel også været på Facebook, og den side har fået sit helt eget liv. Facebook er god til de hurtige nyheder, og meget af det stof er derfor flyttet fra bloggen og over på FB. Det giver selvfølgelig mindre at skrive om her, men sådan er det. Jeg har nok ikke helt fundet den rette fordelingsnøgle endnu, men nu får vi se.

I skrivende stund har Skræk og Rædsels Facebook-side 2135 følgere, hvilket er et vildt tal. Mange af dem er kommet til, fordi jeg har smidt nogle annoncekroner efter Facebook, men det interessante er selvfølgelig, at de fleste bliver hængende. Kun få trykker på "synes ikke godt om denne side længere", så interessen for genren er stor - også selv om de 2135 ikke nødvendigvis klikker ind her på bloggen.

Men tak til alle, der kigger forbi og er med til at holde liv i Skræk og Rædsel. Jeg har ikke planer om at lukke ned endnu, og selv om vi oplever dramatiske ting i markedet, hvor butikker drejer nøglen om og de fysiske medier kommer under pres, så er der stadig utroligt meget liv i genren, både når det gælder film, litteratur, spil og tegneserier. Og den ene klassiker efter den anden bliver hevet frem fra arkiverne, og får den store deluxe-behandling. Jo, der er nok at kaste sig over. Vi ses derinde i rædslernes verden.

Læs også:
Skræk og Rædsel har ni års fødselsdag
Skræk og Rædsel fylder otte år
Skræk og Rædsel fylder syv år i dag
Skræk og Rædsel fylder seks år i dag
Skræk og Rædsel fylder fem år i dag
Skræk og Rædsel fylder fire år
Skræk og Rædsel fylder tre år
Happy Birthday Dear Blog...
I dag er det bloggens fødselsdag...

8 kommentarer:

 1. Kæmpe tillykke til bloggen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke Søren!
   Godt gået -
   og bliv ved!

   Slet
  2. Mange tak ... og det skal jeg nok!

   Slet
 2. Tillykke Søren,

  Kigger stadig forbi stort set hver eneste dag. Altid spændende at læse om horror - uanset hvad det er :-)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke, godt gået. :-)

  SvarSlet