tirsdag den 11. oktober 2016

Nyt engelsk selskab forkæler samlerne med lækre udgivelser af klassiske gys

De fysiske medier er ikke helt døde endnu, selv om streaming-tjenesterne buldrer frem og butikkerne lukker én efter én. Mange har dog opdaget, at det især er special-udgaver med masser af ekstramateriale, som er det nye sort, og det kan vi samlere kun være glade for. I England har vi allerede fremragende selskaber som f.eks. Arrow Video og 88 Films, men nu melder endnu et label sig på banen, nemlig Indicator fra Powerhouse Films.

Frem mod nytår udgiver de syv titler, der burde være guf for mange filmelskere. På kanten af gyset finder man Brian De Palmas BODY DOUBLE og den britiske klassiker 10 RILLINGTON PLACE, men to af udgivelserne er ren horror.

Den 24. oktober udkommer John Carpenters CHRISTINE, baseret på den kendte Stephen King-roman. Udgivelsen er en Blu-ray/dvd-combo, og det er første gang, at filmen udkommer på Blu-ray i England. Der er en hel masse ekstramateriale og en 24 sider booklet, men jeg kan ikke helt gennemskue om eller hvor meget af det, der produceret specielt til denne udgivelse. Oplaget bliver på 3000 eksemplarer.

Den 5. december kan man så glæde sig til J. Lee Thompsons slasher HAPPY BIRTHDAY TO ME. Her er alt ekstramaterialet ikke på plads endnu, men der bliver også her tale om en Blu-ray/dvd-combo, og oplaget vil være 5000 eksemplarer.

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg har også bemærket at gyserfans især foretrækker at have deres film på fysiske medier (og jeg er ingen undtagelse!). Jeg tror til dels at det har noget at gøre med, at vise sin passion udadtil, som en form for "trofæer" og til dels for at have adgang til det ekstramateriale, som ikke er på streamingsiderne, da vi går op i alle facetter af gyserfilm - fra idé til udførsel. Og så er der director's cut, unrated, etc. Man må have det hele! Jeg må indrømme at jeg dog har en del nostalgi for det mere gritty slidte udtryk fra VHS som passer så vel til gyserfilm. Det er den gamle tese om at "intet" er uhyggeligere. Hvis det skræmmende er obskueliggjort, udfylder fantasien med det værste, den kan finde på. Fungerer ikke så vel på HD! Herfra kommer også min anbefalingen om at se Giallo-fan edit af Scream... Det er i hvert fald en alternativ oplevelse :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg skal i hvert fald have bestilt de nye udgivelser her.

      Slet