fredag den 7. april 2017

Dette års udgave af Blodig Weekend sparket i gang med en blodig dag på kontoret

Sidste år måtte danske horror-freaks undvære Blodig Weekend-festivalen, men nu er vi i gang igen. Blodig Weekend 2017 er den femte udgave af det makabre film-træf, og i aftes blev løjerne sparket i gang i Cinemateket. Åbningsfilmen var THE BELKO EXPERIMENT med manuskript af James (SLITHER, DAWN OF THE DEAD-remake) Gunn og instruktion af Greg (WOLF CREEK) McLean. Det lød som et passende kickoff, så det var bare med at komme derind.

Folkene bag festivalen diskede op med kolde dåseøl, og der var en god stemning fra starten af. Jeg mødte mange kendte ansigter fra horror- og film-miljøet, og det er herligt at se de samme mennesker vende tilbage til en ny omgang skræk og rædsel.

Salen var godt fyldt op, da arrangørerne stillede sig op foran lærredet og præsenterede sig selv og festivalen. De er selvfølgelig ærgerlige over, at gæste-stjernen Fred Williamson har været nødt til at melde afbud på grund af filmarbejde, men de løftede sløret for, at der kan være en lille chance for, at han kunne kigge forbi Danmark lidt senere på året. Og så gik vi ellers i gang med filmen.

THE BELKO EXPERIMENT var en ganske underholdende sag. 80 ansatte i Belko Industries i Bogatá, Columbia, spærres inde i den afsidesliggende kontorbygning, de arbejder i. En stemme over højttaleranlægget fortæller dem, at to af dem skal være døde indenfor 30 minutter - og de må selv finde ud af hvordan. Da opgaven ikke bliver løst efter "stemmens" instrukser, straffes flere af dem, og så får de ellers en ny - og meget værre - opgave.

Filmen var en slags BATTLE ROYALE i et kontorlandskab, krydret med lidt OFFICE SPACE, THE HUNGER GAMES og SAW. Tonen var sorthumoristisk uden at kamme over i lagkage-komik, og drabene var sine steder ganske blodige. En fin lille film med et godt tempo. Og så er Blodig Weekend altså i gang. Jeg snakkede med nogle, der havde købt billetter til 12 forestillinger, men det kommer jeg slet ikke op på. Har en del ting om ørerne de kommende dage, så jeg tager festivalen lidt ad hoc. Og så har jeg en bod på Collector's Market, og det er noget, der kræver en del energi. Men jeg regner med at være derinde alle dagene. Vi ses i mørket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar