mandag den 3. april 2017

Efter 83 afsnit af THE WALKING DEAD: Det er en grum og fascinerende, men også frustrerende serie

Sidste afsnit af sæson 7 af THE WALKING DEAD er netop kørt over de amerikanske TV-skærme, og den sæson må de altså gerne få sendt ud på Blu-ray så hurtigt som muligt. Det er dog næppe realistisk, at det bliver på denne side af sommerferien, så der er ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed. Men jeg er ellers klar: Jeg har fået set de første seks sæsoner og er efter 83 afsnit parat til endnu en dosis af den grotesk populære serie om Rick Grimes og de andre overlevende i et zombieplaget USA.

At sæson 6 sluttede med den vildeste cliffhanger spiller selvfølgelig også en rolle. Her så vi Rick og en række af de andre ligge på knæ foran seriens nye skurk, den skumle Negan, der med et pigtråds-omviklet baseballbat gjorde sig klar til at tage livet af en af dem; sådan lige for at statuere et eksempel. Nu har jeg for længst fået spoilet hvem det er, der dør (sådan er det i en elektronisk medie-virkelighed), men ellers har jeg været meget ferm til at undgå spoilers fra sæson 7, og jeg vil selvfølgelig gerne kunne komme videre i serien, der i denne omgang ikke er blevet vist på dansk TV.

I efteråret gik DR3's Facebook-væg helt amok, fordi kanalen havde droppet sæson 7. "Ejerne har ændret rettighederne og vi kunne ikke komme frem til en ordentlig aftale" lød det igen og igen som svar til seerne. Der blev oprettet en protest-gruppe på Facebook, der blev samlet underskrifter ind og nogle truede endda med at holde op med at betale licens, hvis ikke serien kom på skærmen.

Nu kan man ikke påstå, at det er en public service-opgave at sende THE WALKING DEAD, men selvfølgelig er det frustrerende ikke at have adgang til det indhold, man gerne vil se - især når streaming-tjenesterne har vænnet os til, at serierne er enten er tilgængelige lige med det samme over hele verden eller som minimum med et døgns forsinkelse i forhold til USA. Men sådan har det altså ikke været med denne runde af THE WALKING DEAD, og det er værd at bemærke, at i landene omkring os har serien været sendt af kommercielle TV-kanaler og ikke af public service-stationer.

Så jeg må vente på en Blu-ray-udgave, så jeg kan komme videre i denne grumme og fascinerende, men også frustrerende serie, for man må sige, at THE WALKING DEAD er en ujævn størrelse. Når den er god, så er den dæleme god. Hold da helt op. Der er nogle afsnit, der er så gribende, intense og hjerteskærende, at man helt får åndenød. Men der er også nogle afsnit, der tydeligvis bare handler om at få tiden til at gå - som mest kan betragtes som fyld. Og det er virkelig træls. Når man sidder og ser serien på Blu-ray, så afsløres det i øvrigt hurtigt hvilke afsnit, der er vigtige - det er nemlig dem, der er udstyret med et kommentarlydspor, så her kommer menu-oversigten til at virke som en lille spoiler.

Man kan undre sig lidt over, at man gider se en serie, hvor hovedpersonen er bimlende sindssyg - vi kan vist hurtigt blive enige om, at Rick Grimes ikke er helt stabil - men heldigvis handler serien ikke alene om ham. Også andre af de medvirkendes karaktertræk kan virke irriterende, men for det meste vil man gerne følge med i deres skæbne, og jeg kan mærke nakkehårene rejse sig lidt hver eneste gang, Bear McCrearys geniale main title-musik bliver spillet. Så hit med sæson 7 - jeg er klar!

2 kommentarer:

  1. Sesong 7 var dessverre en temmelig stor skuffelse, men joda, den har jo sine øyeblikk den også. Men tenk at den ikke går på TV i Danmark. Det er sykt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Prisen er nok blevet for høj for DR. Og de kommercielle kanaler i Danmark har sikkert ikke været interesserede - men de har nok også brugt hele deres budget på sport og reality-serier.

      Slet