fredag den 12. maj 2017

ALIEN: COVENANT er forbudt for børn

Hvis man har fulgt med på det der internet de seneste par uger, så kan man ikke være i tvivl om, at Ridley Scotts ALIEN: COVENANT er en blodig affære. Det er det gennemgående tema i mange af de anmeldelser, der allerede er publiceret, og i USA har filmen en R-rating fra MPAA, fordi den disker op med "sci-fi violence, bloody images, language and some sexuality/nudity".

I Danmark har den fået en 15-års grænse, men filmselskabet har alligevel haft ALIEN: COVENANT en tur forbi Medierådet for Børn og Unge; måske i håbet om, at den kunne få en 11-års grænse. Det kunne den dog ikke. Medierådet skriver i deres begrundelse (og vær opmærksom på mulige spoilere i teksten):

"Filmen har en dramatisk og truende grundstemning og indeholder mange intense scener med voldsomt og skræmmende indhold, hvori personer inficeres eller angribes af meget aggressive, monsterlignende rumvæsner. I en scene kan de øvrige personer blot se på i desperation, mens en anden figur flænses indefra af en fremmed livsform. Der er desuden utallige scener, hvor desperate personer må kæmpe mod de aggressive og brutale rumvæsner. Mange scener er meget blodige og eksplicitte i fremstillingen af volden. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år."

Børn helt ned til 7 år må dog stadig gerne komme i biffen og se ALIEN: COVENANT, takket være reglen om voksenledsagelse. Det kræver blot, at vedkommende følges med en person, der er fyldt mindst 18 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar