søndag den 5. november 2017

BANGEBUKSENE - en dansk podcast om horror

Nu sidder du og læser på en blog, og det er efterhånden en lidt gammeldags udtryksform. Ganske vist er Skræk og Rædsel-"universet" blevet udvidet med en Facebook-side, men i princippet kunne jeg også have lavet en video-blog eller en podcast. Især sidstnævnte platform synes at være i fremgang, og der findes masser af podcasts om horror, som vi fans kan have i ørerne, når vi går rundt og laver andre ting. En af disse er den danske BANGEBUKSENE, der har eksisteret siden sidst i januar i år. I skrivende stund er der kommet 26 episoder, så der er en del timer at lytte til, hvis man kaster sig over den.

BANGEBUKSENE laves af Rasmus Pedersen Pazdecki og Simon Plambæk, og de præsenterer selv deres podcast således: "Vi hedder Rasmus og Simon og vi elsker gyserfilm. Vi føler at genren ofte forbigås af biografer og tales ned af anmeldere - det skal der gøres noget ved! Sammen med skiftende gæster taler vi derfor om aktuelle gyserfilm, vender episodens 'gyserudfordring' og bringer nyt fra uhyggens verden. Lyt med hvis du, ligesom os, elsker gyserfilm, elsker at blive bange eller bare mangler inspiration til din næste gyseraften."

Tonen er mildt sagt uformel i programmerne, der enten fokuserer på en enkelt film eller har et tema. Indtil videre har jeg hørt episode 1 (der handler om SPLIT), episode 2 (der handler om RINGS) samt den seneste nummer 26, hvor Rasmus og Simon har besøg af Nadja og Karina fra Heaven of Horror.

Som sagt er tonen uformel i programmerne, så det er ikke det hele, der er lige interessant. Fokus er helt klart på nyere film, så man skal nok ikke regne med, at klassikerne fylder så meget, men nu er der selvfølgelig stadig 23 programmer, jeg ikke har hørt. Jeg kan dog på overskrifterne se, at de i udpræget grad også handler om spritnye film, så ...

Rasmus og Simon er ekstremt begejstrede, så det smitter, og der er meget sjovt at høre. Det skærer så lidt i tænderne, at fakta sejler en smule, når de smider om sig med titler og navne - det er ikke alt, der er lige korrekt, og noget af det er helt i skoven. Selvfølgelig kan de ikke undgå at spoile en del, og derfor er der nogle af programmerne, jeg ikke vil høre, før jeg har set de film, der tales om.

Ja, der pludres ret meget og trædes en del vande undervejs, men det er ganske (u)hyggeligt at have BANGEBUKSENE i ørerne, mens man alligevel har travlt med et eller andet praktisk. Du finder programmerne på blandt andet iTunes, men de ligger også på dette site, hvis du ikke gider at have Apple-software på dine gadgets. Og så har de selvfølgelig også en Facebook-side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar