torsdag den 7. juni 2018

Masser af klassisk horror på Prime Video

De mest populære streaming-tjenester er nærige, når det gælder klassisk horror. Som regel er det bare en lille håndfuld titler, der diskes op med blandt alle nyhederne, og det er på ingen måde Lucio Fulci-film eller 80'er-slashere, der sættes på programmet. På det seneste er der dog dukket en tjeneste op, der overrasker ved at have et særdeles alsidigt udbud, nemlig Amazons Prime Video. Tjenesten kan endnu ikke tilbyde danske undertekster, men hvis man kan leve uden dette, er der masser af horror-guf at guffe sig igennem.

Selvfølgelig finder man oplagte ting som JAWS, NIGHT OF THE LIVING DEAD, ROSEMARY'S BABY, SCREAM, SLEEPY HOLLOW, FROM DUSK TILL DAWN og den slags, men man støder f.eks. også på Umberto Lenzis kannibal-gnasker THE MAN FROM THE DEEP RIVER. Man skal nok ikke regne med, at det er den komplette og ucensurerede version, der tilbydes, men det er nu meget sjovt, at den ligger der. Man kan også finde Lenzis NIGHTMARE CITY på Prime Video.

En anden af de store italienere, nemlig Lucio Fulci, er repræsenteret med senere værker som NIGHTMARE CONCERT, VOICES FROM BEYOND og TOUCH OF DEATH. Ruggero Deodato og Dario Argento finder man intet af, men der er en enkelt Lamberto Bava-film, nemlig BODY PUZZLE.

Det kan betale sig at søge på ordet "horror" i stedet for bare at bladre igennem tjenestens egen horror-kategori, og det afslører blandt andet titler som CHOPPING MALL, HORROR EXPRESS, GHOULIES IV, THE TOOLBOX MURDERS (1978-udgaven), SLAUGHTER HOTEL (aka COLD BLOODED BEAST), THE HOUSE ON SORORITY ROW (1983), HELLO MARY LOU: PROM NIGHT II, GRIZZLY, MARK OF THE WITCH, WEREWOLF WOMAN, CURTAINS, SHRUNKEN HEADS, SPLATTER UNIVERSITY, WITHOUT WARNING, OFFERINGS, THE LONG HAIR OF DEATH, THE PERFUME OF THE LADY IN BLACK, REVENGE OF THE BLOOD BEAST og meget andet.

TV-serier som THE EXORCIST og THE TERROR, der ikke umiddelbart kan ses på Netflix, Viaplay eller HBO Nordic, ligger de også inde med, og man kan se Christopher Lee som vært i dokumentar-serien 100 YEARS OF HORROR. Den nye PET SEMATARY-dokumentar UNEARTHED & UNTOLD: THE PATH TO PET SEMATARY er også et tilbud, hvilket også gælder dokumentaren GREETINGS FROM TROMAVILLE.

Nu kan man købe sig fattig i streaming-tjenester, men hvis man er til horror, så ser Prime Video ud til at være noget, man bør prioritere. Jeg glæder mig i hvert fald til at gå lidt mere på opdagelse i det spændende indhold. Disclaimer: Dette er ikke et sponsoret indlæg - her i huset betaler vi selv af vores hårdt tjente penge for at have adgang til Prime Video.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar