mandag den 18. juni 2018

Shameless udgiver en næsten komplet version af CANNIBAL FEROX i England

Blandt de grumme italienske kannibal-gnasker-film har Umberto Lenzis CANNIBAL FEROX fra 1981 en ganske særlig status - ikke mindst fordi den tilsyneladende har været forbudt i hele 31 lande. Om det er faktuelt korrekt, kan jeg ikke gennemskue, men det gælder i hvert fald ikke den dag i dag, hvor filmen er noget nemmere at få fat i. Og nu er den sandelig på vej ud i England i en helt ny Blu-ray-udgave fra Shameless Entertainment.

Da England i 80'erne var grebet af moralsk paranoia og panik, endte CANNIBAL FEROX på listen over video nasties - film, der blev forbudt. Siden har meget ændret sig, og stort set alle film fra dengang må nu frit udgives og købes i England. Den udgave af CANNIBAL FEROX, der kommer fra Shameless på Blu-ray den 30. juli, er derfor den længste version, der nogensinde er udkommet i landet.

Der er dog stadig ikke tale om en komplet kopi, der er lig med det, som biograf-publikummet i andre lande var vidne til i begyndelsen af 80'erne. Selv om den engelske censur-myndighed BBFC har sagt god for, at mange af de tidligere problematiske scener i filmen nu gerne må være der, så har de stadig et problem med dyremishandling. I praksis betyder det, at al den vold, tortur og mishandling, som mennesker begår mod andre mennesker i filmen, er med.

Men de kontroversielle scener, hvor dyr mishandles, er ikke OK, og derfor vil de på den nye Blu-ray-udgave fra Shameless være erstattet af andre scener, så filmen stadig har sin originale længde. Shameless skriver på Facebook: The BBFC waived ALL previous cuts relating to violence (by & against humans). Therefore since all previous (non-animal cruelty) cut scenes of gore and torture and mutilations have been reinserted for the first time ever, this is the LONGEST EVER, HARDEST, GORIEST version ever legally published in UK! However in keeping with UK’s animal cruelty Acts, there are some BBFC trims where some of the more gratuitous (unnecessary) animal torture have been substituted: therefore the animal torture scenes were removed and replaced by other visuals of the exact same duration, seamlessly edited-in, and thereby preserving the original duration of the film.

Om man så er interesseret i sådan en version, må være op til den enkelte fan, og måske er det mere udbuddet af ekstramateriale og den slags, der afgør, om man vil investere i den nye Blu-ray fra Shameless. Alternativt findes der en region A-udgivelse fra amerikanske Grindhouse Releasing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar