søndag den 22. juli 2018

Jeg tror altså ikke, at jeg får læst MAGGOTS af Edward Jarvis i denne sommerferie

Inspireret af min anmeldelse af PAPERBACKS FROM HELL-fagbogen kastede jeg mig over en af disse paperbacks fra helvede, nemlig MAGGOTS af Edward Jarvis. Den er fra 1986 og handler ganske rigtigt om maddiker. Forfatteren ved jeg ikke noget om, men man kan på forsiden se, at han også står bag en bog med titlen PESTILENCE. Så alt burde være godt.

Det er det desværre ikke, og allerede omkring side 30 må jeg kaste håndklædet i ringen. Bogen er ganske enkelt elendigt skrevet. Nu har man selvfølgelig en højere tolerancetærskel, når man har med disse bøger at gøre, men Jarvis er helt håbløs. Allerede tidligt i bogen oplever en gruppe mennesker et gigantisk væsen i en grotte, som en af dem hurtigt ræsonnerer sig frem til kunne være en 13-14 meter lang maddike. Så hopper vi til en skoleklasse, hvor en lærer desperat forsøger at undervise en gruppe drenge i sammensætningen af det, vi finder under jordoverfladen, alt imens han i sine egne tanker brokker sig over, at nogle af hans kolleger ikke tror på teorien om bløde jordlag, der kan indeholde liv. Store dele af det kapitel virker som noget, der er skrevet af fra en skolebog.

Næste kapitel indledes således: "Into a tiny, dark, unwindowed and airless bathroom in a small luxurious lakeside hotel at Riva del Garda, Italy, walked naked, pressing the light-cum-air-conditioning switch as she went, Jo Reynolds, stunning, young, predictably alcoholic wife of dynamic, up and coming, detestable Democratic Presidential candidate Senator Wayne D. Renolds. She felt hot, irritable, unbearably tired and edgily impatient for the soothing balm of a cool shower".

Ja, vi har jo at gøre med en nøgen kvinde, der er på vej i bad, hvilket er ret interessant, men det er bare så sjusket skrevet. Så bogen ryger tilbage i stakken igen, hvor jeg heldigvis har mere lovende titler liggende. Måske får jeg læst MAGGOTS på et andet tidspunkt, men den fantastiske forside af Terry Oakes lovede mere, end hvad indholdet rent faktisk diskede op med.

4 kommentarer:

 1. Har aldrig hørt om denne bog, men det lyder lidt som denne plade, der kom året efter:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Maggots:_The_Record

  Pladen er i øvrigt et mesterværk, og hør lige deres snyde-Rod Serling: https://www.youtube.com/watch?v=E2L6g0oh5CA&list=PLDBE7FAE7612F56CE

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som et ret sjovt projekt. Wendy O. Williams var i hvert fald en markant frontfigur.

   Slet
  2. Maggots: The Record er en meget speciel oplevelse - et punkrock splatter-hørespil. Det støder man sgu ikke på hver dag! Desværre blev albummet det sidste udspil fra Wendy og The Plasmatics...

   Slet
  3. Meget specielt, må man sige. Tjekker det ud en dag.

   Slet