torsdag den 5. juli 2018

Sheridan Le Fanu-klassiker tilbage på dansk

Dette er ikke just en nyhed, men det skal da ikke forhindre mig i at nævne, at Sheridan Le Fanus novelle-samling TIMERNE EFTER MIDNAT nu er tilgængelig igen på dansk. Det er forlaget Lindhardt og Ringhof, der har udgivet den. Ellers skal man ud og opspore den antikvarisk i Lademanns Klassikerserie fra 70'erne - hvilket nu ikke er så kringlet, da den er nem at finde, men det kunne jo være, at man hellere vil have den nye udgave.

Det nye udgivelse skulle være print-on-demand, så forvent lidt leveringstid, hvis du bestiller den. Derudover findes den som e-bog og lydbog, hvilket er både billigere og hurtigere. Ellers hold øje med den på f.eks. Storytel, hvis du abonnerer på det, eller på eReolen og hvad der nu findes af muligheder. Her er forlagets beskrivelse af TIMERNE EFTER MIDNAT:

Sheridan Le Fanu troede selv på spøgelser og andre overnaturlige væsner, og det bidrager i høj grad til den ægte uhygge, der skinner igennem hans mange gyserhistorier. Den berømteste af fortællingerne i "Timerne efter midnat" er novellen "Grøn te", der er blevet kaldt ‘en af de ti bedste spøgelseshistorier, der er skrevet på engelsk‘, men flere af de andre, for eksempel "Onkel Watson", gør "Grøn te" rangen stridig. Joseph Sheridan Le Fanu (1814-1873) var en irsk gyser- og krimiforfatter. Han blev født i Dublin og tilbragte de første år af sit liv i the Royal Hiberian Military School, hvor hans far, Thomas Le Fanu, var feltpræst. Allerede i 1836, da han var begyndt at studere jura, blev hans første novelle, "The Ghost and the Bone-Setter" (Spøgelset og benbrudslægen) offentliggjort i Dublin University Magazine, og kort tid efter tog han sin embedseksamen med glans. Til familiens sorg kom han dog aldrig til at praktisere som advokat. Blandt Le Fanus berømteste værker er vampyrfortællingen "Carmilla" og romanen "Onkel Silas".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar