tirsdag den 23. oktober 2018

John Williams' musik til John Badhams DRACULA udkommer i en deluxe-udgave

Blandt de mange Dracula-filmatiseringer regnes John Badhams udgave fra 1979 som en af de helt store, og det er da også en enestående film med masser af dramatik og romantik. Med til at løfte den samlede oplevelse er det unikke score af John Williams. Musikken udkom i sin tid på lp og cd, og især cd-udgaven fra Varèse Sarabande har været et hit blandt samlere.

Den har selvfølgelig været udsolgt i årevis, og derfor har fans efterspurgt en ny udgave - gerne med mere musik end de 36 minutter, der hidtil har været tilgængelig. Men myten har lidt været, at det åbenbart ikke har været muligt at finde de oprindelige optagelser, og derfor kunne man skyde en hvid pind efter en udvidet udgave. Sådan er det ikke længere.

Lige hvad det er, Varèse Sarabande har fundet i arkiverne, er lidt uklart, men den 5. november er de i hvert fald klar med en deluxe-dobbelt-cd med hele 72 minutters musik. Ikke alt nåede med i den endelige filmudgave, så der er meget at komme efter for fans. Som en bonus er det originale 36 minutters-album også med. Dobbelt-cd'en kommer i en slipcase sammen med en 36 siders bog og en 12 siders booklet. Man kan ikke sige andet end wow!

2 kommentarer:

  1. Fremragende nyhed. Så mangler vi blot at få selve filmen ud på Blu-ray med de oprindelige farver restaureret.

    SvarSlet