tirsdag den 24. marts 2009

Den mest blodtørstige Jason nogensinde

FRIDAY THE 13TH virker ikke umiddelbart som et fænomen, der kan fungere som tegneserie - især fordi filmene i den grad lever højt på de mange chokscener. Tempoet i en tegneserie er noget helt andet, og derfor skal der tilføjes andre elementer for at få Jason Voorhees til at leve i en verden af blæk og papir. Den udfordring tager manuskriptforfatterne Jimmy Palmiotti og Justin Gray op i denne opsamling af de første seks hæfter i den nye FRIDAY THE 13TH-serie fra DC Comics/Wildstorm.

Historien ligner umiddelbart noget, vi kender fra filmene. En flok unge mennesker samles for at shine lejren ved Crystal Lake op igen. Fra en af de lokale knægte hører de om Jason, men umiddelbart får de dem ikke til at stikke af. Dårlig idé, for naturligvis hærger Jason ude i skoven. Undervejs hører vi mere om søens forbandelse og får et bud på, hvorfor Jason er blevet, som han er blevet.

Adam Archer og Peter Guzman har tegnet og stilen passer godt til historien. Især har de fanget Jason perfekt og undervejs er der mange flotte og stemningsfulde sider. At der samtidig er skruet voldsomt op for volden er noget af en overraskelse. Denne serie er mere blodig, splattet og grænseoverskridende end noget, filmene endnu har formået. Selv om tempoet er lidt ujævnt er det en fornøjelse at læse denne serie, der er væsentlig mere underholdende end Jasons seneste film-eventyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar