torsdag den 8. oktober 2009

Ormens mysterier

Som teenager sendte Robert Bloch i 30'erne et brev til H.P. Lovecraft, der gerne gav gode råd til den unge, håbefulde forfatter. Allerede som 17-årig fik Bloch optaget sin første novelle i pulp-magasinet WEIRD TALES. Siden fulgte en stribe historier, hvoraf mange var inspireret af Lovecrafts Cthulhu-univers. Bloch opfandt også bogen MYSTERIES OF THE WORM, eller DE VERMIS MYSTERIIS, som er en af de mange okkulte værker, der ofte er omdrejningspunktet i Cthulhu-myte-historier.

MYSTERIES OF THE WORM er også titlen på en novellesamling, der indeholder Blochs bidrag til dette fascinerende univers. Bogen udkom første gang i 1981 fra Zebra Books. I 1993 kom en udvidet udgave fra rollespilfirmaet Chaosium, men denne har været udsolgt i mange år. Nu er bogen heldigvis blevet tilgængelig igen, også fra Chaosium, og det er med endnu flere noveller i forhold til tidligere.

Jeg har de seneste par uger læst bogen med stor fornøjelse. Ikke alt er lige godt, især ikke de kluntede historier fra 30'erne, men der er også mange perler imellem. Man skal dog være rigtig glad for Cthulhu-myten for at få noget ud af MYSTERIES OF THE WORM, men er man det, er det bare med at slå til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar