søndag den 25. juli 2010

Et mylder af skræk og rædsel på nettet

To link, or not to link: that is the question. Når man kigger rundt på de forskellige danske horror-hjemmesider og blogs, så er det ikke dem alle, der har en liste med links. Nu er det ikke altid lige sexet at kigge på en alenlang liste med links, men jeg synes nu, det er en god service at give sine læsere. Og så er det høfligt at linke til andre.

Nogle har den opfattelse, at links lokker læserne ud på andre sider, og dermed går man glip af trafik. Men det er nu engang meningen med nettet og hvis man laver en god hjemmeside/blog, så skal læserne nok huske dig. Er man stadig ikke overbevist, så er der forskellige tips og tricks, der kan bruges, hvis man vil have læserne til at blive lidt længere på ens side. Dem kan du finde på nettet... wink, wink.

Jeg linker gerne til andre, der skriver om horror - hvis jeg altså lige husker at opdatere min links-liste - men som sagt kan det være lidt kedeligt med en liste, hvor der bare står navne på diverse sites. Så her er lige et hurtigt kig på noget af det danske elektroniske horror-landskab og ting lige i nærheden - krydret med nogle kommentarer. Der er sikkert en masse, jeg har glemt, men så smid mig lige en mail.

Uncut: Det helt store danske website for den fantastiske genre - og lidt til, da f.eks. martial arts-film og spaghettiwesterns også får plads. Har en bred palet af skribenter, der især leverer nogle fremragende anmeldelser.
Planet Pulp: Hjemmeside for den fantastiske genre. Opdaterer typisk den 13. i hver måned og er stærk på anmeldelser. Sjovt nok tages f.eks. også rollespil, computerspil, tegneserier og soundtracks under behandling. Siden hed førhen Sleazehound.
En lejemorder ser tilbage: Jack Jensens blog på engelsk. Jack ser meget mærkelige film fra de mest overraskende lande. I vrimlen af energiske og hyppige opdateringer tages også en del horror under behandling. Også visuelt er der meget at glæde sig over.
En lejemorder ser tilbage - kun døde fisk flyder med strømmen: Jack Jensens dansksprogede blog med en udpræget forkærlighed for nostalgiske indlæg. Rigtig sjov læsning.
Gyseren: Jette Holsts horrorside, der i de senere måneder har fået tilført rigtig mange anmeldelser. Byder også på lidt baggrund om genren. Nogle af teksterne går igen på Horrorsiden. Opdatering: Jette har nu annonceret, at hun tager en pause fra skriveriet på siden.
Horrorsiden: En gruppe af skræk-entusiaster holder gang i denne side, der byder på en bred palet af anmeldelser, nyheder og kommentarer. Ret solid side.
Heaven of Horror: Forholdsvis ny side, der koncentrerer sig om nyere horror. Hurtig til at lægge nyheder ud, men savner lidt tyngde i anmeldelserne. Er også på Facebook.
Horror Unrated: Ret ny dansk hjemmeside, der dog er skrevet på engelsk. Siden får landet nogle ret seje interview, hvilket er helt unikt. Anmeldelserne virker cool nok, men jeg læser ikke så mange af dem, da udbuddet af horror-anmeldelser på engelsk er enormt. Opdatering: Siden er nu lukket ned.
The Horror Shed: Blog med ret spøjse indlæg. Opdateringen er sporadisk, men den nostalgiske vinkel på tingene er herlig. I et forsøg på at kapre flere læsere vil man nu skrive en del på engelsk i stedet for på dansk, hvilket er synd. Siden hed før bl.a. Det Blodbestænkte Skrækskur eller Skrækskuret. Opdatering: Skribenterne har åbenbart nedlagt bloggen.
Gys og Gru: Rune Vestergaards blog, der i en kort periode bød på ultrakorte anmeldelser, men siden marts er der ikke sket noget. Måske er bloggen død.
Zombier.dk: Ret ny side af Stefan Grage (med netnavnet Belix), der ganske enkelt handler om zombier. Mange muntre indlæg, også om f.eks. tegneserier eller bøger. Opdatering: Siden er nu lukket.
Horrorblog.dk: Det seneste projekt fra den energiske Belix - denne gang om genren generelt. Har kun været i luften i kort tid, men det ser lovende ud. Opdatering: Siden er nu lukket.
H.P. Lovecraft: Thomas Winther Christensens side om H.P. Lovecraft-udgivelser på dansk.
Hplmythos.dk: Henrik Harksens danske Cthulhu-myte-forlag.

...og hvis man ikke kan få nok af at klikke, så kan man f.eks. også kigge på:

Movieboxen: Pudsig blog skrevet af Jesper om glæden ved at opspore film på VHS.
Båndsalaten: Herlig blog skrevet af Henrik med en forkærlighed for nostalgi, klassikere og alskens kultfilm.
Magia Posthuma: Niels K. Petersens engelsksprogede blog om de historiske hændelser, der har været med til at forme vampyrmyten. Niels står også bag Vampyrens historie, hvor man får et hurtigt overblik på dansk.
DEVAG: Facebook-gruppe, der hylder de gode gamle VHS-bånd, man i sin tid kunne leje i Danmark.
Fanzine.dk: Janus Andersens blog om alt det, der foregår i fan-miljøet.
Ekkorummet: Stig W. Jørgensens blog om science fiction, men fordi Stig har oversat både Darren Shan og Charlaine Harris til dansk, så kommer der af og til et lille horror-indlæg.
DanskHjemmebioForum: Forum, hvor film i alle genrer diskuteres.
Mxrket: Forfatteren Steen Langstrups hjemmeside, hvor man bl.a. kan læse flere indlæg om "Mit livs gys", skrevet af folk i miljøet.

...og kan man slet ikke få nok ord ind i hovedet, så kig evt. på Capac og Lars Gorzelak Pedersen... ja, der er nok at tage fat på.

5 kommentarer:

 1. ...herlig liste Søren! De fleste følger jeg også - men der var også et par imellem, jeg ikke kendte til. De er nu tilføjet min "tjek-dagligt-disse-sider-ud-links"... tak for det:-)

  Ja, det er virkelig herligt, at se der er gang i den på den danske horror/blog-front. Der er da i den grad grundlag for et snarligt 'horror-get-together'. Mon ikke AWE kunne samle tropperne igen...

  ...hehe - og tak fordi du også lige smider et link til min knapt så blodindsmurte blog;-)

  SvarSlet
 2. Mange tak for de pæne ord og links til mine to rodebunker! :D
  (linket til den danske blog er dog forkert, da det går til den engelske, men folk finder jo nok ud af det, LOL).

  SvarSlet
 3. Tak, Søren. Jeg er virkeligt beæret over, at du oplever min blog som herlig ... trods den store afstand mellem indlæggene og manglen på horror.

  SvarSlet
 4. Sorry Jack, link er rettet...

  SvarSlet
 5. Har netop bemærket, at bloggen "Gys og gru" har opdateret for nogle få dage siden! Om det så er en tilfældighed eller fordi han så, du skrev, at bloggen muligvis var død, er jo så ikke til at vide (hans indlæg er fra samme dag som dit indlæg!). Han er dog stadig ikke meget for at besvare indkomne kommentarer. :/

  SvarSlet