fredag den 27. august 2010

FILM4 FrightFest dropper A SERBIAN FILM

Det kan godt være, at den engelske censur-myndighed BBFC har fået et noget mere afslappet og realistisk forhold til virkeligheden de senere år, men der er stadig ting, de meget gerne vil klippe i. Så det er ikke så mærkeligt, at de pæne mennesker hos BBFC fik deres eftermiddagste galt i halsen, da de skulle vurdere SRPSKI FILM (eller A SERBIAN FILM) - en af de mest provokerende og grænseoverskridende produktioner i mange år.

Nu havde FILM4 FrightFest regnet med, at de kunne vise A SERBIAN FILM i forbindelse med dette års festival, men det bliver ikke til noget. BBFC mener nemlig, at der skal klippes omkring fire minutter ud, før den kan blive klasket op på et engelsk biograflærred, og det vil FrightFest ikke være med til af respekt for instruktørens vision. Så de vælger at vise noget andet.

Til gengæld viser de en BBFC-godkendt udgave af I SPIT ON YOUR GRAVE-remaket. Her ønskede man at få klippet i alt 43 sekunder ud med begrundelsen: "shots of nudity that tend to eroticise sexual violence and shots of humiliation that tend to endorse sexual violence by encouraging viewer complicity in sexual humiliation and rape". Filmselskabet Anchor Bay Entertainment gik med til lave disse censur-klip, men kunne i nogle tilfælde finde alternative skud og vinkler, der gjorde, at filmen nu kun er 21 sekunder kortere... men altså kortere! Kilder: FANGORIA, BBFC

7 kommentarer:

 1. A Serbian Film glæder jeg mig meget til.. Hvis at glæde sig er det rette ord. Men på sammen måde som da jeg læste om Martyrs og jeg opbyggede en forestilling om hvorden den var. Nu er det sjældent jeg har det sådan med film, og jeg forventer ikke at den topper Martyrs (uden yderligere sammenligning i øvrigt). Men jeg er nu rigtig spændt alligevel.

  SvarSlet
 2. Jeg vil ikke sige, at jeg glæder mig, men er selvfølgelig temmelig spændt på at se A SERBIAN FILM. Det bliver så under alle omstændigheder en film, jeg vil se i private rammer - ikke i en fyldt biograf med publikum, der griner og råber undervejs.

  SvarSlet
 3. Ja, det er det samme jeg mener.
  Jeg har lige læst en nedfældet samtale, mellem en anmelder og hans kone på siden Bloodsprayer.com, som jeg har linket til på Dahf. Den (samtalen) er faktisk sjov og interessant. Det lyder dog til at filmen har ødelagt konens liv og vigtigst af alt (hehe) - hendes lyst til horror-film:)

  SvarSlet
 4. Sygeste film jeg nogensinde har set... masser af syg incest, vold og den ondeste manipulation af uskyldige. Føj for en film. Den sammen med The Human Centipede er noget af det klammeste jeg har set..

  SvarSlet
 5. Absolut fremragende film.

  Nok en rigtig god ide at se den hjemme i private rammer - gerne helt alene. For der er referencer til nekrofiki, pædofili og incest, og vi har alle vores egen tolerancetærskel.

  SvarSlet
 6. kan kun sige det er en syg mand som har lavet denne film...

  SvarSlet
 7. Se August Underground's Mordum,der rammet jeg min tolerancetærskel.

  SvarSlet