fredag den 11. februar 2011

Forfatteren af THE VAMPIRE DIARIES er blevet fyret af forlaget

Forlaget HarperCollins ønsker ikke, at L.J. Smith skal skrive flere THE VAMPIRE DIARIES-bøger, så hun er ganske enkelt blevet fyret fra serien. Hun har ellers skrevet syv bind - senest THE VAMPIRE DIARIES: THE RETURN: MIDNIGHT samt første bog i en kommende trilogi - men nu er det slut.

Det interessante ved historien er, at det åbenbart er forlaget, der for mange år siden fandt på det grundliggende koncept til THE VAMPIRE DIARIES og L.J. Smith er så blevet hyret som den forfatter, der skulle skrive bøgerne. Selv om hun måske opfandt det meste, så ejer forlaget serien 100 procent. Og nu synes HarperCollins altså, at forfatteren afviger for meget fra den vision, de har med serien - og så er det bare ud af klappen.

En anden forfatter kommer til at arbejde videre med den kommende trilogi, THE VAMPIRE DIARIES: THE HUNTERS, hvor Smith åbenbart har afleveret bind 1, PHANTOM. Hvor meget af hendes tekst, der får lov til at overleve, når bogen engang udkommer, kan ingen vide. På sin blog skriver L.J. Smith, at hun er ked af situationen, men hun håber, at læserne vil blive ved med at købe THE VAMPIRE DIARIES-bøger, uanset forfatteren. Kilde: FANGORIA

4 kommentarer:

 1. Det er ligesom på film, tv-serier og mange andre medier, hvor en forfatter kan ansættes til at skrive ud fra et bestemt koncept, uden selv at eje rettighederne. Forhåbentlig er L.J. Smith trods alt sikret solide procenter og behøver ikke græde længere end hen til banken.

  SvarSlet
 2. NEEEEEEEEJ! Det kan man da bare ikke. Jeg elsker virkelig L.J. Smith's Vampire Diaries. Men jeg giver selvfølgelig den nye forfatter en chance, men alligevel er det da lidt noget pjat at skifte forfatter midt i det hele O___O

  SvarSlet
 3. Eeeej helt ærliqt!
  Det ka' de da ikk!
  Det syzz jeq er en skam!
  Håber godt nok at bøqerne får en ordentliq afslutninq!
  For jeq elsker virkeliq den serie! <'33

  SvarSlet
 4. Ej Come on ! Særiøst
  hvem er den hjernedøde spade inde på forlaget der mener at du kan klare sig uden forfatteren til hvad der nok er deres bedste sellert helt ærligt.....jeg vil ikke droppe serien lige forløbig men den nye forfatter har bare at blive i samme ånd!

  SvarSlet