tirsdag den 8. marts 2011

Læs historien bag THE THING

Når man ser John Carpenters THE THING fra 1982, er der nok ikke så mange, der tænker på, at den faktisk er baseret på en kortroman fra 1938. 'Who Goes There?' af John W. Campbell, Jr. blev trykt i august-nummeret af ASTOUNDING STORIES i 1938. Det var under pseudonymet Don A. Stuart. I 1951 kom så den første filmatisering, THE THING FROM ANOTHER WORLD, og til efteråret kommer en prequel til John Carpenters film.

Så det er en sejlivet historie, vi har med at gøre, og det vil man nu kunne opleve på dansk i novellesamlingen DET KOM FRA EN ANDEN VERDEN, der på fredag udkommer fra Foreningen Science Fiction Cirklen. Heri finder man oversættelser af 'Who Goes There?' og flere andre af John W. Campbells historier. Rasmus Wichmann har redigeret og prisen bliver 248 kroner.

5 kommentarer:

 1. Jeg læste Campbells opfindsomme fortælling første gang for tredive år siden, hvor den blev trykt som føljeton i Starlog, og genlæste den så sent som sidste år. God ide at udgive den på dansk!

  SvarSlet
 2. Jeg er i gang med den, og "Who Goes There" fungerer stadig rigtig godt, også i den danske oversættelse.
  Det er forresten Rasmus Wichmann, der har redigeret, ikke Skovgaard.

  SvarSlet
 3. Jeg har rettet redaktørnavnet - man skulle ellers tro, at det var Skovgaard, der havde redigeret, når man læser pressemeddelelsen. Men fred være med det.

  SvarSlet
 4. Ha - ja, nu fik jeg lige læst pressemeddelelsen, og Wichman står faktisk ikke nævnt som andet end oversætter. Besynderligt.

  SvarSlet
 5. Et lidt forsinket indspark:

  Jeg har udvalgt historier, oversættere og forsidekunstner, samt meget andet, men det er Carl-Eddy der har stået for opsætningen.
  Man kan godt sige at vores respektive roller er gledet ind over hinanden.

  Med venlig hilsen: Rasmus

  SvarSlet