lørdag den 11. juni 2011

Højt at flyve med inficerede galninge

Indtil videre har de to spanske [REC]-film og det amerikanske remake QUARANTINE budt på fantastisk skræmmende oplevelser. Mens vi venter på de to næste spanske film i serien, er amerikanerne ved at varme op til premieren på deres 2'er: QUARANTINE 2: TERMINAL. Den er instrueret af John Pogue. Det interessante er, at handlingen denne gang foregår i et fly. Filmen får en begrænset biograf-premiere i USA den 17. juni og skal så formentlig tjene sig hjem på andre platforme. Herhjemme ser dvd-premieren indtil videre ud til at være den 9. august. Ugen efter udkommer den i England. Kilde: Bloody Disgusting

4 kommentarer:

 1. Hvis den amerikanske 2'er bliver lige så flad, som 1'en var, så siger jeg ellers tak for kaffe!

  SvarSlet
 2. Jeg synes nu 1'eren var så nooogenlunde, men selvfølgelig slet ikke på højde med sit spanske forlæg - som den jo sjovt nok er en direkte kopi af.
  Jeg synes dog, det er vildt interessant, at de to identiske film (REC og Quarantine) får hver deres vidt forskellige fortsættelse. Glæder mig til at følge med i franchiserne i fremtiden.

  SvarSlet
 3. Og jeg vil faktisk give dig ret mht. remaken; Hvis jeg ikke havde set den spanske originalfilm, så ville jeg sikkert også havde syntes, remaken var pænt okay, men nu har jeg jo så set [REC] og i sammenligning er den amk. altså en tandløs omgang i forhold til den rigtig gode spanske film.

  I min bog er en tandløs scene-for-scene remake hverken ønskelig eller sjældent værd at spilde tid på. Hvis en remake er mindre det hele end originalforlægget, og hvis den ikke tilfører noget som helst, men bare er en safe og flad omgang amerikanisering, hvad godt gør den så i det hele taget. Det skal blive interessant at se en selvstændig amk. 2'er, men 1'eren er ikke noget at skrive hjem om, hvis man spø'r mig.

  SvarSlet
 4. Der er ingen tvivl om, at det amerikanske remake er en smule overflødigt, hvis man har set den spanske original. Men det er under alle omstændigheder en stærk historie, og derfor fungerer US-udgaven - også selv om man synes, man har set den før (lidt ligesom LET ME IN, hvor begge versioner er cool, men originalen bare er bedst).

  SvarSlet