mandag den 3. oktober 2011

Danske horror-forfattere slutter sig sammen

Der sker vildt meget i den danske horror-litteratur i disse år med mange spændende udgivelser på store og - især - små forlag. Nu sættes der for alvor fokus på denne udvikling med stiftelsen af Dansk Horror Selskab. Rent praktisk skete det i begyndelsen af september på Hald Hovedgård, hvor en række forfattere og et par forlæggere var samlet. Formand for selskabet blev Steen Langstrup og han udtaler:

"Vi ser en bølge af nye talenter i disse år. Det er ikke set i samme omfang siden midten af 90erne, hvor den generation af horrorforfattere, jeg selv tilhører, debuterede. Den store forskel på dengang og nu er, at det i dag sker på små forlag og blandt selvudgivere. Men det betyder ikke, at talenterne er mindre eller fortjener mindre opmærksomhed. Faktisk tværtimod!".

Dansk Horror Selskab vil arbejde for at fremme den del af genren, der er skrevet til voksne. Hvert år vil man kåre Årets Bedste Danske Horrorudgivelse og prisen uddeles første gang i 2012 på Krimimessen i Horsens. I juryen sidder Jette Holst, Janus Andersen, Jakob Stegelmann, Rikke Schubart og Lars Bukdahl.
På billedet fra stiftelsen af Dansk Horror Selskab ses fra venstre Patrick Leis, Nikolaj Højberg, Christian Reslow, Helle Tietgen Tofft, Henrik Sandbeck Harksen, Jacob Hedegaard Pedersen, Jonas Wilmann, Steen Langstrup og Michael Kamp. Dansk Horror Selskabs logo er designet af Patrick Leis.

1 kommentar: