onsdag den 16. november 2011

BFI udgiver deluxe-udgave af THE DEVILS

Ken Russells kontroversielle historiske horror-drama THE DEVILS fra 1971 er en af de mest efterspurgte film på dvd. Problemet er bare, at det er temmelig håbløst at finde den i en ordentlig udgave. Det gør det britiske filminstitut BFI nu noget ved. Den 19. marts udgiver de den nemlig på dvd - og det skulle være i den længste udgave, der nogensinde har været ude på det format. Hertil kommer en masse nyt ekstramateriale. Kilde: DVD Outsider

12 kommentarer:

 1. Mon ikke det var på tide? Det er en af Ken Russells hovedværker.

  SvarSlet
 2. Det lader desværre bare ikke til at blive en uklippet udgave, men den engelske biograf-udgave. Det (meget) berygtede "rape of Christ"-materiale er ikke med. Ifølge indlæg på Dvdmaniacs forum kommer den kun på DVD, ikke blu-ray.

  SvarSlet
 3. Alt kan sælges når bare der er ekstramateriale nok med!

  Der er ikke en gang tale om den restaurerede udgave, for Warner Brothers nægter BFI adgang til den.

  Jeg græmmes...

  SvarSlet
 4. Jeg har nu læst tråden igennem på Dvdmaniacs' forum, hvor debatten ikke nødvendigvis har raset - især ikke fordi nogle af indlæggene er skrevet af folk med indblik i miljøet. Jeg får det indtryk, at der som sådan ikke findes et director's cut af THE DEVILS - især ikke fordi filmen allerede havde censur-problemer før premieren. Og at den såkaldte restaurerede udgave ikke er godkendt af Ken Russell. Nu får vi tilsyneladende den oprindelige X-ratede engelske biografudgave på dvd i en billedkvalitet, der beskrives som "stunning". Er det en dårlig ting?

  SvarSlet
 5. Næh, bestemt ikke. Jeg glæder mig naturligvis til den nye DVD. Personligt synes jeg bare, det kunne have været fedt, at få den version at se, som Russell oprindeligt ville have udsendt. Man må gå ud fra, at den omtalte "rape of Christ"-scene blev filmet, fordi han ville have den med. Men hvis nogen skulle klandre den nye udgave, før de overhovedet ser den, så finder man altså ikke mig iblandt dem. :-)

  SvarSlet
 6. Jeg glæder mig bestemt også til den nye dvd. Går ud fra at noget af ekstramaterialet kommer til at handle om balladen omkring filmen.

  SvarSlet
 7. Så fordi der ikke findes en komplet "Director's Cut"-udgave, skal man lade sig nøjes med en censureret version?
  At censurproblemerne opstod før premieren gør ikke den X-ratede udgave mere acceptabel.
  Det havde været en smal sag at genindsætte de pågældende scener - nøjagtig som med Argentos "Four Flies on Grey Velvet".

  SvarSlet
 8. No offence, men det må ærlig talt siges at være et af de værste eksempler, jeg har set!

  Det var IKKE en smal sag med FOUR FLIES! Filmen kunne ikke udkomme i mange år pga. stridigheder mellem de forskellige copyright-ejer, hvilket var grunden til at bootleg-kopier trukket fra gamle franske og græske videobånd florerede. Det print, der blev omtalt i salige "Inferno" var en bootleg-kopi optaget fra italiensk TV. Og selv da de første DVD-udgaver udkom, manglede der scener, netop fordi man ikke havde tilgang til original-negativet.

  Jeg hader censur lige så meget som enhver anden, men hvis det er helt umuligt at få en uklippet udgave, så er en ny DVD vel bedre end ingenting, selvom den skulle mangle lidt.

  Når nu BFI i UK ikke har de scener, og Warner i USA hverken vil ud med dem og ej heller selv vil udsende filmen, hvad skal BFI så næsten gøre?

  Om ikke andet bliver den nye DVD i det korrekte billedformat, modsat det VHS-materiale, der tidligere har været udsendt.

  SvarSlet
 9. Med en smal sag mener jeg, at når scenerne stadig findes er det nemt at genindsætte dem, naturligvis forudsat at man har adgang til dem. Mon ikke det var lykkedes med "Four Flies on Grey Velvet", selv hvis der forinden ikke havde været censurerede udgaver på markedet?

  Jeg synes slet ikke, at det er i orden, at Warner Brothers tjener penge på at tilbageholde de manglende scener, uanset hvor meget BFI så end gør ud af udgivelsen. Det er en strategi, der på længere sigt blot vil medføre øget indtjening hos WB, såfremt de gradvist tillader nye udgaver med mindre censur.

  SvarSlet
 10. Jeg tror ikke på, at Warner gradvist vil frigive de censurerede scener for at kunne tjene penge på dem - netop fordi de er så kontroversielle, at man f.eks. næppe ville kunne forestille sig en absolut og ucensureret dvd-kopi udgivet i USA.

  Hvornår en film er komplet og ucensureret er en del af en stor og kompleks debat - ikke mindst fordi i nogle lande er filmselskaberne i kontakt med censurmyndigheden op til en premiere. Dette er ikke nødvendigvis en konstruktiv debat og i mange tilfælde kobles instruktøren helt af, fordi slipsedrengene i filmselskabet tager over og træffer de endelige beslutninger.

  Læste engang et interview med bandet The Jesus and Mary Chain, der under indspilningen af deres gennembruds-album PSYCHOCANDY måtte finde sig i producere, der holdt igen i forhold til hvor meget feedback og støj, der måtte være på pladen. Er det OK? Nej, egentlig ikke... Er PSYCOCANDY en fed plade. Ja, for helvede!

  Jeg husker den danske vhs-udgave af THE DEVILS som en voldsom oplevelse. Hvilken udgave, det har været, aner jeg ikke - men jeg vil glæde mig til at nyde filmen i en optimal kvalitet. At der så senere kan komme en endnu mere optimal udgave, kan man kun glæde sig til.

  SvarSlet