søndag den 17. juni 2012

Skræmmende oprydning

Jeg rydder op i mine film i dag og prøver at få lidt mere plads på hylderne. Lidt træls opgave, men det bliver godt at få styr på det hele.

13 kommentarer:

 1. Nå, helt godt blev det ikke, men det hjalp da lidt. Hader at rydde op, grrrr....!

  SvarSlet
 2. Hehe, i know the feeling... det er aldrig rart at skulle rydde op, hverken i film eller andre ting... jeg basker lidt med tanken om at skulle genreinddele min filmsamling, så det bliver sgu noget af et arbejde...

  Jeg kan se at du har Michael Hanekes egen remake af Funny Games...? har du set originalen - den er ganske sublim, remaket er også okay, men helt unødvendigt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også set FUNNY GAMES-originalen og den er fremragende. US-udgaven er lige så cool, selv om det er mærkværdigt med en film, der næsten er en fotokopi.

   Slet
 3. Er det mon kun mig der har samlingen opdelt i genrer og alfabetisk? Det er den eneste måde jeg kan holde styr på næsten 3500 gyserfilm.
  Morten

  SvarSlet
  Svar
  1. Min samling er kun opdelt alfabetisk, hvilket så også giver lidt praktiske problemer, med film købt i Danmark, Sverige, Frankrig, Japan, England/USA/Australien og Tyskland - hvilken titel skal man arkivere den under? Normalt går jeg efter den trykte titel, men så bliver nogle film pludseligt svære at finde - hvad var det nu lige POLITISKOLEN hed på tysk? Normalt arkiverer jeg mine film efter deres engelske titel, på nær danske udgivelser der er placeret under deres danske titel... hvilket så skaber igen problemer hvis man køber del 1 og 2 af en serie i England, og del 3 i Danmark! Det er så selvfølgeligt bare et tåbeligt lille luksusproblem, men alligevel...
   Ydermere vender titlerne på ryggen af tyske udgivelser ofte forkert: hvor vi her i landet (ligesom på engelsk og svensk) har titlen lodret læst fra top til bund, skal de på tyske bokse ofte læses fra bund til top!

   Slet
  2. Nu består min samling stort set kun af en genre, så det giver sig selv. Har først serierne (som FRIDAY THE 13TH og A NIGHTMARE ON ELM STREET), så følger en stribe undergrupper som f.eks. asiatiske film og Hammer-film samt enkelte fra det samme selskab (f.eks. Arrow Video). Til sidst kommer resten i alfabetisk rækkefølge - som udgangspunkt efter originaltitel. Er lidt rå i forhold til placeringen af nogle film, da jeg ikke går rundt og husker originaltitlen på f.eks. flere af de italienske gysere.

   Slet
  3. Det med, at de tyske dvd'er og videobånd skal skrives fra bund til top (som rent praktisk betyder, at man skal dreje nakken til venstre for at læse titlerne modsat danske og anglosaksiske udgivelser, hvor man drejer nakken til højre, hvilket gir det irritationsmoment, at man hele tiden skal dreje nakken den anden vej, hver gang man støder på en tysk udgivelse i samlingen), er ikke blot *ofte*, at det sker, men stort set altid. Prøjserne gør det også med bøger og alt muligt andet, der kan stilles på en hylde.
   ^_^

   Jeg er iø som altid imponeret over, at Søren kan begrænse sig til udelukkende at samle på skrækfilm. Det kan jeg sørme ikke indskrænke mig til (men sån er vi jo så forskellige, LOL).

   Slet
  4. Jeg holder af mange slags film, men kan bare ikke nå det hele. Har pt. 16 westerns, men kunne sagtens have mindst lige så mange westerns som skrækfilm; men hvornår skulle jeg lige have tid til at se dem?

   Slet
 4. Rydde op?
  Som i smide ud/sælge?

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre. Har ingen problemer med at skille mig af med ting, men det gælder pt. ikke film.

   Slet
  2. Nå ok - så er jeg mere rolig. Troede du skulle til at smide dem ud.

   Slet
 5. Hej Søren!
  Jeg tænkte på om du ikke vil lægge nogle billeder ind af din samling? Har nemlig selv en lille en og mangler lidt inspiration :)

  SvarSlet
 6. En ultimativ præsentation kommer jeg nok ikke til at lave, men samlingen indgår naturligt i de indlæg, hvor det er relevant. Synes at mine indlæg i sig selv burde være inspirerende ;-)

  SvarSlet