søndag den 19. august 2012

Ole Bornedals THE POSSESSION kommer måske ikke op i de danske biografer

Heaven of Horror skriver, at Ole Bornedals THE POSSESSION bliver droppet i de danske biografer og i stedet vil udkomme på dvd på et tidspunkt. Kilden til historien er distributøren Nordisk Film, og jeg kan ikke finde filmen inde på selskabets presse-hjemmeside. Til gengæld står den stadig som en kommende premiere på Kino.dk, men det kan være, at de ikke har nået at fjerne den.

Det virker meget underligt, at en Hollywood-film af en kendt dansk instruktør ikke kan få premiere i Danmark, men nu er det blevet komplet umuligt at gennemskue de mekanismer, der styrer branchen. Under alle omstændigheder tegner det et dystert billede af genrens fremtid her i landet.

Hvis man end ikke ønsker at vise en forholdsvis dyr horror-produktion (THE POSSESSION har ifølge IMDb et budget på 17,5 millioner dollar), der formentlig byder på special effects af en kaliber, vi ikke evner at lave herhjemme, så ser det altså skidt ud. Men vi får se. Jeg holder under alle omstændigheder øje med THE POSSESSION og dens skæbne i de danske biffer.

6 kommentarer:

 1. Måske hænger beslutningen sammen med erfaringen med "Eddie: The Sleepwalking Cannibal", der også havde en dansk forbindelse men alligevel floppede totalt i de danske biografer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Boxoffice.com spår, at THE POSSESSION vil omsætte for 43 millioner dollar i USA. Men derfor kunne den selvfølgelig sagtens blive et flop herhjemme. Nu ser det så ud til, at den bliver et flop på forhånd.

   Slet
 2. Bornedal er vel efterhånden lig med flop?!

  John D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er længe siden, jeg har set noget Bornedal. Jeg ved ikke hvordan hans seneste film har klaret sig i bifferne.

   Slet
 3. Fra DFIs statistik (antal solgte billetter):

  Nattevagten (1994) 465.529
  Nightwatch (1997) 7.725
  Jeg er Dina (2002) 260.913
  Vikaren (2007) 176.245
  Kærlighed på film (2007) 230.732
  Fri os fra det onde (2009) 25.846  SvarSlet
 4. Han er ikke umiddelbart en flop-instruktør. Der er da hæderlige tal imellem.

  Jeg har i øvrigt fra anden hånd fået bekræftet historien, så man skal ikke regne med THE POSSESSION, før den kommer på dvd.

  SvarSlet