torsdag den 4. oktober 2012

Musikken fra THE EXORCIST bliver genudgivet

Når vi taler om soundtracks, så er THE EXORCIST et af de mere mærkværdige eksempler. Lalo Schifrin havde ganske vist komponeret noget musik til filmen, men det blev droppet af instruktøren William Friedkin. Han valgte i stedet at bruge allerede eksisterende musik af f.eks. Krzysztof Penderecki, krydret med nogle få nykomponerende toner af Jack Nitzsche. Og så blev Mike Oldfields TUBULAR BELLS brugt som filmens tema.

Warner i USA udgav et soundtrack på lp i 1974, og det kom siden hen i en cd-udgave i Japan og Tyskland. Senere udkom en special-cd i USA, der indeholdt Lalo Schifrins musik til traileren samt en suite med hans afviste score. Men nu dukker indholdet fra den originale lp for første gang op i USA, takket være Perseverance Records. THE EXORCIST udkommer i et oplag på 3000 eksemplarer og den vejledende udsalgspris er 13 dollar.

2 kommentarer:

  1. Man kan diskutere, om "Tubular Bells" rent faktisk er filmens tema (det høres så vidt jeg husker kun to gange i meget korte uddrag), eller om det bare var pr-folkene, der lod, som om det var filmens tema, for at det spillet i radioen i forbindelse med filmen, og så har alle lige siden omtalt det sådan.

    SvarSlet
    Svar
    1. De er godt nok luskede, de der pr-folk ;-)

      Slet