mandag den 1. juli 2013

Så skal der smadres storbyer igen...

En særlig variant af genren er filmene om gigantiske monstre, der smadrer den ene storby efter den anden - ofte mens de slås mod militæret eller andre monstre. Godzilla-filmene er nok det bedste eksempel på dette. Filmene kaldes også Kaiju-film efter det japanske ord for mærkværdigt væsen. Jeg holder meget af Godzilla-filmene og kan kun glæde mig over, at man nu er ved at indspille endnu en af slagsen. Til gengæld synes jeg, at Guillermo del Toros kommende PACIFIC RIM ser noget tam og ligegyldig ud - også selv om monstrene i den eksplicit kaldes for Kaiju. Det er måske de Transformers-agtige robotter, der også er med, som er med til at trække forventningerne i den forkerte retning.

3 kommentarer:

  1. Ja, og efterhånden kan superheltene jo også være med - tag eksempelvis 'The Avengers' eller se bare på den seneste Superman-film, hvor der i den grad bliver jævnet byer med jorden. Jeg ser nu selv frem til 'Pacific Rim'...

    SvarSlet
  2. Der er så vidt jeg forstår ikke tale om robotter men om "powered exoskeletons", altså en maskine styret af en person indeni, som i "Lensman"-romanerne, "Aliens" og utallige japanske tegnefilm.

    SvarSlet
  3. Det er formentlig rigtigt (der sidder to piloter inde i hovedet på de der metal-tingester).

    SvarSlet